Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα Interreg Mediterranean-Sisma
Αυτοδιοίκηση

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα Interreg Mediterranean-Sisma

Με επιτυχία μετείχε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων στην τελική φάση των εργασιών του Προγράμματος Sisma. Το μοντέλο Sisma είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που δημιουργήθηκε από εταίρους 9 ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών και αφορά στην αξιολόγηση και κινητοποίηση κεφαλαίων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων.

Στην τελική συνεδρίαση για το Πρόγραμμα, που έγινε στην πόλη Nova Gorica, στη Σλοβενία, μετείχαν εκπρόσωποι από την Ιταλία, Γαλλία, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ισπανία κ.ά. Από την Ελλάδα μετείχε το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), που είναι εταίρος του Προγράμματος και ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, ως υποστηρικτής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης παρουσιάσθηκαν το τελικό σχέδιο του καινοτόμου μοντέλου, καθώς και καλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτήρια από τους συμμετέχοντες φορείς.

Την παρουσίαση της δράσης του Συνδέσμου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στους Δήμους – μέλη του, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και γ. γραμματέας του ΣΒΑΠ, Παύλος Καμάρας, ο οποίος προχώρησε και σε προτάσεις για την περαιτέρω προώθηση του καινοτόμου εργαλείου.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΒΑΠ μετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Κουράσης και το μέλος της Ε.Ε. Γ. Λαζαρίδης.

Στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος δόθηκε η ευκαιρία στους μετέχοντες να επισκεφθούν κτήρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και να ακούσουν καλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, ιδιαίτερα αποτελεσματικές και χρήσιμες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet