«Πάγος» ΚΕΔΕ στις συζητήσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

«Πάγος» ΚΕΔΕ στις συζητήσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Στην απόφαση να μη συμμετέχει η ΚΕΔΕ στις επιτροπές του υπουργείου Εσωτερικών για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση μέχρι να καταθέσει η κυβέρνηση τις δικές της θέσεις σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Πατούλη, η οποία έγινε αποδεκτή, η ΚΕΔΕ καταθέτει και πάλι τις θέσεις της – «κόκκινες γραμμές» τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και στις επιτροπές και αναμένει, εντός δεκαημέρου, από το υπουργείο Εσωτερικών να διατυπώσει το συγκεκριμένο πλαίσιο των προτάσεών του. Μέχρι την κατάθεση των θέσεων του υπουργείου Εσωτερικών η ΚΕΔΕ δε θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών. Αφού κατατεθούν οι προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθεί και πάλι συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αξιολογηθεί η συμμετοχή των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, υπογράμμισε ότι «σε μια εθνική προσπάθεια είναι σημαντικό να μπορεί να υπάρχει συνεργασία κεντρικής διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τη στάση μας μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε θεσμικά και όχι κομματικά. Για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός ότι, στην πρόσφατη συνάντηση μας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εμφανίστηκε θετικός απέναντι σε μια σειρά αιτημάτων μας. Αυτό που απομένει, για να μπορέσει να προχωρήσει ο διάλογος και η συνεργασία είναι οι προθέσεις να μετουσιωθούν σε πράξεις και έργα. Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του τον καλέσαμε να παραβρεθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα και τα προβλήματά μας και να μας απαντήσει με ποιο τρόπο το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να δώσει λύσεις».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet