Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 14/1
Αυτοδιοίκηση

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 14/1

Παναττική στάση εργασίας έχει εξαγγείλει από τις 9:00 έως τις 13:00 της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου 2015 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ένδειξη συμπαράστασης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ του 2010, η οποία δικάζεται, στις 14 Ιανουαρίου, για «παράνομη είσοδο… και διαταραχή της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου 2010.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την προκήρυξη στάσης εργασίας:

Πολλές φορές κατά την περίοδο των μνημονιακών πολιτικών η εφαρμογή τους συνοδεύονταν από ενέργειες τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ παραπέμπεται σε δίκη (για μια ακόμη φορά) με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τον Μάρτιο του 2010 την περίοδο εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ του 2010 καλείται να δικαστεί από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8 – αίθουσα 1) στις 9:00 το πρωί, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, γιατί «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου 2010.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 αποφάσισε την προκήρυξη Παναττικής στάσης εργασίας από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το κτήριο 8 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 10:00 το πρωί όπου θα διεξαχθεί η δίκη.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Όπως και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημα ούτε την αγωνιστικότητά τους!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                        Γιάννης Τσούνης

Σε συμμετοχή στη στάση εργασίας της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου 2015, καθώς και στη συγκέντρωση στα δικαστήρια που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, καλεί και το Συνδικάτο Εργαζομένων Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής με την ακόλουθη ανακοίνωσή του.

Συνάδελφοι,

Στα δικαστήρια σέρνονται για ακόμα μια φορά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ ανάμεσα τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με το αιτιολογικό ότι το 2010 εισέβαλαν στη χωματερή παράνομα και διατάραξαν την ομαλή λειτουργία της. Τη δίωξη ζήτησε ο τότε δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας (ΠΑΣΟΚ) και με μάρτυρα τον δήμαρχο Κηφισιάς και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Χιωτάκη (Ν.Δ.).

Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής από τη λεηλασία των μισθών μας, τις απολύσεις, την ακρίβεια και τη φοροληστεία οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης αλλά και της πλειοψηφίας των δημάρχων.

Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων, είναι ενταγμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη». Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού ώστε να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις) κ.λπ. χωρίς αντιδράσεις. Είναι εντεταλμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σκοπός τους η σωτηρία της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, στόχος τους το χτύπημα κάθε λαϊκού εργατικού δικαιώματος, κάθε εργατικής λαϊκής διεκδίκησης.

Γνωρίζουν όμως καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν μασάνε ούτε από μηνύσεις, ούτε από δικαστήρια. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των αγώνων θα πέσει στο κενό γιατί το δίκιο μας είναι πιο ισχυρό από τα μέτρα τους και τις δίκες που θέλουν να στήσουν.

Καλούμε τους συνάδελφους στους Δήμους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας την Τετάρτη 14-1-2015 από τις 9:00 μέχρι τις 13:00 αλλά και να δώσουν δυναμικό παρόν στα δικαστήρια στις 10:00 όπου δικάζονται στελέχη του κλάδου. 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet