Παράσταση διαμαρτυρίας δημάρχων αύριο στο υπουργείο Εργασίας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Παράσταση διαμαρτυρίας δημάρχων αύριο στο υπουργείο Εργασίας

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας δημάρχων έξω από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Γενναδίου 8, Αθήνα) με κεντρικά θέματα της συνεδρίασης τις εξελίξεις στο θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και το ζήτημα του ασφαλιστικού νόμου και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη διακοπή της καταβολής σύνταξης σε αιρετούς συνταξιούχους που αναλαμβάνουν ακόμα και μη αμειβόμενες θέσεις.

Στις 12:30 μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας δημάρχων στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχος είναι να κατατεθεί στον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, αίτημα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της εξαίρεσης των αιρετών συνταξιούχων από την εφαρμογή συγκεκριμένου άρθρου του Ν.4387/2016.

Η εξαίρεση αυτή είναι, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «επιβεβλημένη» και «δίκαιη» για τους ακόλουθους τρεις λόγους:

  1. Για να μπορούν οι Δήμοι να αξιοποιούν το σύνολο του πολιτικού τους προσωπικού, ιδίως όσων διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία, χωρίς άδικους κι αδικαιολόγητους αποκλεισμούς.
  2. Για να έχουν το δικαίωμα οι συνταξιούχοι αιρετοί να καταλαμβάνουν χωρίς καμία αμοιβή ή αντιμισθία θέσεις ευθύνης (αντιδήμαρχοι ή μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δήμων), αλλά και χωρίς ταυτόχρονα να χρειάζεται να στερηθούν τη μόνη πηγή εσόδων που τους εξασφαλίζει το βιοπορισμό τους.
  3. Γιατί η εξαίρεση αυτή δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση στους δημοτικούς ή τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet