Παρέμβαση ΚΕΔΕ για τα προβλήματα στο Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για τα προβλήματα στο Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη

Την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις 435 οικογένειες του εργατικού οικισμού «Ηλιακό Χωριό», που βρίσκεται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, εκφράζει με ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν 1.750 συμπολίτες μας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αφού επισήμανε ότι είναι «απαράδεκτο να ζητείται από τις οικογένειες να αναλάβουν το κόστος για την αλλαγή των ανθυγιεινών και κοστοβόρων ενεργειακών μηχανοστασίων που δεν λειτουργούν», υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο οι αρμόδιοι φορείς, αντί να αποποιούνται τις ευθύνες τους, να βρουν άμεσα λύση.

Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το Ηλιακό Χωριό

Μετά την ενημέρωση που είχε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τα σοβαρά ενεργειακά προβλήματα που απασχολούν τις 435 οικογένειες του εργατικού οικισμού «Ηλιακό Χωριό», που βρίσκεται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της. Ζητεί την άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων φορέων και του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν 1.750 συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου των Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού. διαπιστώνονται τα παρακάτω:

  • 320 από τις 435 κατοικίες βρίσκονται χωρίς θέρμανση.
  • Το ζεστό νερό που παρέχεται από συγκεντρωτικά μηχανοστάσια είναι ανθυγιεινό.
  • Η πλειονότητα των πειραματικών ενεργειακών μηχανοστασίων  δεν λειτουργούν, ενώ το κόστος τους είναι υπερβολικά μεγάλο.
  • Παρά το χρόνιο αίτημα των κατοίκων να εγκατασταθούν νέοι αυτόνομοι ενεργειακοί εξοπλισμοί ανά κτήριο, με τη χρήση φυσικού αερίου, αυτό δεν έχει γίνει.
  • Το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, αντί να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, πρότειναν τέλη 2016 αρχές 2017, οι κάτοικοι να παραλάβουν και να συντηρήσουν τα ανενεργά μηχανοστάσια.
  • Το κόστος για την εγκατάσταση νέων αυτόνομων ενεργειακών εξοπλισμών για τις 435 οικογένειες ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θεωρούμε αναγκαία την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προκειμένου οι κάτοικοι του Ηλιακού Χωρίου να μπορέσουν να έχουν ενεργειακά άρτιες κατοικίες, χωρίς να επωμιστούν κανένα κόστος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet