Παρέμβαση υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε εκδήλωση της Ν.Δ. για τα ζώα συντροφιάς
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε εκδήλωση της Ν.Δ. για τα ζώα συντροφιάς

«Είναι επιτακτική η ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να λειτουργεί αποτελεσματικότερα στο ζήτημα της προστασίας κυρίως των αδέσποτων ζώων συντροφιάς» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε παρέμβασή του στην εκδήλωση με τίτλο «ΑναΖΩΟγόνηση: Συζητώντας για τα ζώα συντροφιάς», που διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της Ν.Δ. και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» και πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ ήταν σε συνεχή διαβούλευση με την κυβέρνηση για το ζήτημα της προστασίας των ζώων συντροφιάς με αφορμή και την πρόθεσή της να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν ήταν μία ουσιαστική, αλλά μια κατ΄ επίφαση διαλογική διαδικασία με δεδομένο ότι δεν συμμετείχαν στη συζήτηση εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων. «Δεν θελήσαμε να συνεχίσουμε να συζητάμε καθώς το αρμόδιο υπουργείο εκτόπισε από τη συζήτηση αρμόδιους φορείς όπως είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά, καθώς το νομοσχέδιο αποσύρθηκε υπό το βάρος γενικής κατακραυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στον ενεργό ρόλο των Δήμων σε θέματα προστασίας των ζώων, σημειώνοντας ότι μαζί με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων. «Έχουμε δημιουργήσει υποδομές για την εξυπηρέτηση των ζώων και την τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας σε πάρκα και πλατείες, διαθέτουμε πλατφόρμες ενημέρωσης και καταγραφής περιστατικών κακοποίησης, μεριμνούμε για την περισυλλογή των αδέσποτων και τον εμβολιασμό τους, ενώ υπάρχει μέριμνα και εποπτικοί μηχανισμοί για την εκτροφή, αναπαραγωγή και πώληση των ζώων συντροφιάς» τόνισε.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν συχνά περιστατικά κακοποίησης και βάναυσης μεταχείρισης των ζώων από ασυνείδητους, εξαιτίας της ελλιπούς αστυνόμευσης και των ελεγκτικών μηχανισμών που δεν επαρκούν.

«Με τη δραματική μείωση των πόρων στην Αυτοδιοίκηση, την έλλειψη προσωπικού και μία αποδυναμωμένη Δημοτική Αστυνομία τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι ικανοποιητικά» ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να βάλει σε προτεραιότητα το ζήτημα της διασφάλισης της προστασίας των ζώων συντροφιάς.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προτεραιότητα η διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος για τη διαβίωση των ζώων συντροφιάς και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αττική. Στόχος μας να την κάνουμε Περιφέρεια Πρότυπο φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες».

Στην εκδήλωση, εκτός από τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, τοποθετήσεις έκαναν εκπρόσωποι κτηνιατρικών συλλόγων και φιλοζωικών οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet