ΠΑΣΟΚ για συμβασιούχους: Στερείται δικλείδων εφαρμοσιμότητας η τροπολογία
Αυτοδιοίκηση

ΠΑΣΟΚ για συμβασιούχους: Στερείται δικλείδων εφαρμοσιμότητας η τροπολογία

«Στερείται στοιχειωδών δικλείδων εφαρμοσιμότητας» η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους, όπως τονίζει ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις εξελίξεις για τους «παρατασιούχους» καθαριότητας εκδόθηκε από τον Τομέα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αλέξης Τσίπρας: Ανακυκλώνοντας την ανικανότητα»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γιόρτασε την επέτειο δύο χρόνων του κλεισίματος των τραπεζών στο Μαξίμου, σε συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Και απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι στην Ελλάδα, ενώ σωρεύονται τόνοι σκουπίδια, δεν υπάρχει κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί ούτε τα βασικά θέματα της καθημερινότητας.

Η πολύ αναμενόμενη «λύση» στερείται στοιχειωδών δικλείδων εφαρμοσιμότητας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τάζει απεριόριστους διορισμούς, αλλά μόνο προφορικά. Στο κείμενο της τροπολογίας αποφεύγουν να εξαιρέσουν ρητά τις ανταποδοτικές υπηρεσίες από τις περιοριστικές για τις προσλήψεις μνημονιακές διατάξεις που οι ίδιοι μόλις ψήφισαν. Στελέχη τους άλλωστε, όπως ο κ. Κατρούγκαλος, πρωτεργάτης του σημερινού χάους των «παρατασιούχων», ομολογούν ακόμα και σήμερα ότι η εξαίρεση αυτών των προσλήψεων από το μνημόνιο δεν έχει συμφωνηθεί, αλλά γίνεται σχετική «προσπάθεια».

Η πολιτική απάτη δεν σταματά εκεί. Κάθε φράση της «λύσης» αποδεικνύει πως μόνη έγνοια τους είναι να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, να φύγει από τα χέρια τους η καυτή πατάτα. Οι υπογράφοντες υπουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία δική τους δέσμευση, ούτε καν την εκ μέρους τους έγκριση και προώθηση των αιτημάτων των Δήμων, θέτουν προθεσμίες μόνο στις ενέργειες των άλλων. Είναι δε εντυπωσιακό πως καμία διασφάλιση δεν φαίνεται να υπάρχει για τα δεδουλευμένα χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Και ως κερασάκι στην τούρτα, ξορκίζουν στα λόγια την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αποκομιδής, όταν είναι η τωρινή κυβέρνηση που ικανοποίησε το χρόνιο αίτημα των παραχωρησιούχων μεγάλων έργων να εξαιρεθούν από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας. Ένα αίτημα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν αποδεχτεί και που οδήγησε σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε κάθε μεγάλη αποκρατικοποίηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην εξευτελίζει άλλο τους θεσμούς, τη νομοθετική διαδικασία και τον εαυτό της.  Μπροστά στην αγωνία των εργαζομένων και στον κίνδυνο για την υγεία όλων μας, ο τυχοδιωκτισμός και το ψεύδος ας λάβουν επιτέλους ένα τέλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet