Πατούλης προς Πουλάκη: Να ζητήσει συγγνώμη από άνεργους & συνταξιούχους
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Πατούλης προς Πουλάκη: Να ζητήσει συγγνώμη από άνεργους & συνταξιούχους

«Φαιδρότητα» χαρακτήρισε την πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για να προσέλθει σε δημόσιο διάλογο για τον «Καλλικράτη» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «φαιδρότητα είναι να είσαι κυβερνητικός υπάλληλος που αυξάνει με το έτσι θέλω τον μισθό του σε περίοδο κρίσης» και συμπληρώνει ότι ο κ. Πουλάκης «θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ανέργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, γιατί σε περίοδο κρίσης αύξησε τον μισθό που εισπράττει».

Ακολουθεί η απάντηση:

«Στην αστική δημοκρατία δεν είναι ο δημόσιος διάλογος φαιδρότητα.

»Φαιδρότητα είναι να είσαι κυβερνητικός υπάλληλος που αυξάνει με το έτσι θέλω τον μισθό του σε περίοδο κρίσης, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση που υπηρετεί μειώνει μισθούς και συντάξεις.

»Φαιδρότητα είναι να περιοδεύεις την Ελλάδα για να κάνεις δήθεν διάλογο, αλλά στην ουσία να συμπεριφέρεσαι σαν Μαυρογυαλούρος μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις και λεφτά των άλλων.

»Ο κ. Πουλάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ανέργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, γιατί σε περίοδο κρίσης αύξησε τον μισθό που εισπράττει από τον “κρατικό κορβανά”, την ίδια περίοδο που με αποφάσεις της κυβέρνησης που υπηρετεί μειώνονται μισθοί και συντάξεις, ενώ χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναζητούν στην ξενιτιά ένα καλύτερο μέλλον.

»Στον δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του “Καλλικράτη” θα του ζητήσουμε να μας εξηγήσει και να δώσει σαφείς απαντήσεις γιατί η κυβέρνηση αποσύνδεσε τους μισθούς των γραμματέων των υπουργείων από τον μισθό των δημάρχων και στη συνέχεια, με νέα απόφασή της, τους αύξησε κατακόρυφα.

»Έχουν μεγαλύτερες ευθύνες οι γραμματείς των υπουργείων από τους δημάρχους ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από τα εκατομμύρια Ελλήνων εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων που σήμερα τα βγάζουν δύσκολα πέρα;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet