ΠΕΔΑ: Δικαίωση για Σχολικές Επιτροπές, «πόρτα» για τη φοίτηση τετράχρονων στο νηπιαγωγείο
Αυτοδιοίκηση

ΠΕΔΑ: Δικαίωση για Σχολικές Επιτροπές, «πόρτα» για τη φοίτηση τετράχρονων στο νηπιαγωγείο

Ως δικαίωση των δημάρχων Αττικής χαρακτηρίζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, για τις Σχολικές Επιτροπές.

«Ανταποκρινόμενος ο κ. υπουργός στο αίτημα των δημάρχων, στην ανοιχτή συζήτηση που είχε πρόσφατα μαζί τους, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, επανέφερε το πλαίσιο λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών που ίσχυε από το 2011 και, με ειδική ρύθμιση, που υιοθετεί την πρόταση των δημάρχων Αττικής και θα ισχύσει από το 2019 και μετά, επιλύονται τα προβλήματα που προέκυπταν κατά τη διαδικασία συγκρότησης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση και προσθέτει:

«Η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών προς ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν υπόψη του κατά τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ όχι μόνο επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα που έχουν πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον ανοιχτό και αφιλτράριστο διάλογο, αλλά καθιστά και επιτακτική την ανάγκη να συνεχιστούν οι συναντήσεις αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης, με μοναδικό ζητούμενο τη συνεχή διαβούλευση για ό,τι επιβαρύνει και επιβραδύνει τη λειτουργία των Δήμων».

Πάντως, ένα άλλο αίτημα της ΠΕΔΑ, υποστηριζόμενο από τη συντριπτική πλειονότητα των αυτοδιοικητικών, αιρετών και εργαζομένων, «σκόνταψε» στην «πεισματική άρνηση» του υπουργού Παιδείας  Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ο λόγος για την άρνηση του δικαιώματος στους γονείς να επιλέγουν οι ίδιοι την ένταξη των παιδιών τους στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό, με τον υπουργό να εμμένει στην απόφασή του για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο.

«Η εμμονή του αυτή, σε ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας, συνιστά περιφρόνηση προς την άποψη που επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεύθερης επιλογής και η οποία υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειονότητα της Αυτοδιοίκησης» σημειώνει η ΠΕΔΑ, η οποία καλεί τον υπουργό «έστω και την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσει τις απόψεις του, να σεβαστεί το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και να εγκαταλείψει εμμονές και νοοτροπίες που φαλκιδεύουν το πνεύμα και την ουσία της δημοκρατίας».

Ταυτόχρονα, η Περιφερειακή  Ένωση Δήμων Αττικής καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί από την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, έξω από τη Βουλή, με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Παιδείας  για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet