ΠΕΔΑ: Η κατεδάφιση του γκαράζ απορριμματοφόρων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «πυροδοτεί» υγειονομική βόμβα
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΠΕΔΑ: Η κατεδάφιση του γκαράζ απορριμματοφόρων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «πυροδοτεί» υγειονομική βόμβα

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) καταδικάζεται η ενέργεια του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπ. Κοκκινάκη, να δρομολογήσει τη διαδικασία κατεδάφισης των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αρνούμενος να κατανοήσει τις σοβαρές παρενέργειες που πρόκειται εν μέσω θέρους να προκληθούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο.

Το θέμα εισήγαγε προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ ο πρόεδρός της, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος -επεξηγώντας στους συναδέλφους του το ιστορικό της υπόθεσης- είπε μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς, η απόφαση κατεδάφισης ελήφθη σε μια περίοδο που ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κατάφερε, μετά από επίμονες προσπάθειες τεσσάρων ετών, να δρομολογήσει μια νόμιμη λύση για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του και την αναβάθμιση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

»Αντί όμως της κατανόησης που έπρεπε να επιδειχθεί από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση, ο Δήμος εξαναγκάζεται σε άμεση εκκένωση του χώρου, πράξη που οδηγεί στη διακοπή συνέχισης της καθαριότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και τους δημότες».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο  κ. Γιώργος Ιωακειμίδης πρότεινε στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ να συνταχθούν με το αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για παράταση της κατεδάφισης του γκαράζ απορριμματοφόρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επικείμενη διαδικασία μετεγκατάστασής του εντός του προβλεπόμενου από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ΒΙΟΠΑ.

Η πρόταση του προέδρου της ΠΕΔΑ έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. και επιπρόσθετα, αποφασίστηκε  η καταγγελία κατά του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να κοινοποιηθεί προς όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, καθώς και προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet