ΠΕΣΥΔΑΠ: Ο Π. Κουρουμπλής «καθαρίζει» την υπόθεση του ΧΑΔΑ στον Σχιστό
Αυτοδιοίκηση

ΠΕΣΥΔΑΠ: Ο Π. Κουρουμπλής «καθαρίζει» την υπόθεση του ΧΑΔΑ στον Σχιστό

«Δεν άφησε περιθώρια ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με την ξεκάθαρη εντολή του για επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στο Σχιστό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ). Με τον τρόπο αυτό, προσθέτει ο Σύνδεσμος, ο υπουργός καθησύχασε, σ’ έναν βαθμό, τους εκπροσώπους των Δήμων και τους πολίτες, οι οποίοι διαδηλώνουν σταθερά την αγωνία τους για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης τού με ραδιενεργά απόβλητα ΧΑΔΑ και προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατοικούν στον Πειραιά και την ευρύτερη Δυτική Αθήνα, σε περίπτωση που δεν αναληφθεί άμεσα δράση.

Σε έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή της βουλευτή Β’ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα, του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπύρου Κοκκινάκη και υπηρεσιακών παραγόντων από την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το υπουργείο Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί και παραληφθεί οριστικά οι τρεις από τις τέσσερις φάσεις του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ. Επίσης, ειπώθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να εξετάσουν το φάκελο του ΠΕΣΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της 4ης και τελευταίας φάσης, του έργου, η οποία έχει καθυστερήσει περίπου 1,5 χρόνο και αφορά στη στέγη του ΧΑΔΑ.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τις υπηρεσίες να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους το αργότερο σε έναν μήνα.

Το έργο της αποκατάστασης αν και δεν έχει ολοκληρωθεί, δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή, παρά τις ποσότητες νερού που δέχεται.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρ. Γουρδομιχάλης, τόνισε ότι:

«Η αποφασιστική στάση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι δηλωτική των προτεραιοτήτων του για την περιβαλλοντική προστασία του χερσαίου, αλλά και θαλάσσιου περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και Δυτικής περιοχής, καθώς και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

»Ευελπιστούμε η παρέμβαση αυτή να συμβάλλει στην υπέρβαση των αδικαιολόγητων γραφειοκρατικών εμποδίων που, χωρίς καμία τεκμηρίωση, αντιμετωπίζουμε και να ξεκινήσουμε επιτέλους την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στον Σχιστό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet