Πλήθος εθελοντών αγκάλιασαν την 4η αναδάσωση του ΣΠΑΠ στην Νταού Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος εθελοντών αγκάλιασαν την 4η αναδάσωση του ΣΠΑΠ στην Νταού Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία και με την παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών, εθελοντών, μαθητών, καθώς και αιρετών των Δήμων – μελών, η  4η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Η αναδάσωση έγινε με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών.

Εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φίλοι του Αττικού περιβάλλοντος, όλοι μαζί, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 4η Αναδάσωση του ΣΠΑΠ για το 2020 παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, η δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Κατερίνα Χρυσοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Παναγιώτης Καλφαντής, η τοπική σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου, η τοπική σύμβουλος Πικερμίου Κωνσταντίνα Λουλάκη και ο πρώην τοπικός σύμβουλος Πικερμίου Άγγελος Χουβαρδάς.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Υλοποιούμε σήμερα την τέταρτη αναδάσωση για το 2020, με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. Είμαστε εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης, στην οποία έχουν γίνει δεκάδες εθελοντικές αναδασώσεις από τον ΣΠΑΠ και υλοποιείται και εκτεταμένη εργολαβία αναδάσωσης από τη διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής.

»Κοινός στόχος όλων είναι να κάνουμε πιο πράσινη από ποτέ την περιοχή της Νταού Πεντέλης. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και παιδιών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες και παιδιά αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους, προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

»Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

»Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει τη δύναμη μας για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

»Να συγχαρώ, τέλος,  όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, καθώς και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης  και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

Ο ΣΠΑΠ ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της Αναδάσωσης: την Εταιρεία Βίκος, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, VrilissiaNews, OTAVOICE και Edisorama.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet