Πλήθος κόσμου στην 6η αναδάσωση του Πεντελικού όρους
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος κόσμου στην 6η αναδάσωση του Πεντελικού όρους

Η 6η Δενδροφύτευση Εθελοντών για το 2014 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, χαρακτηρίστηκε από την πολυπληθή προσέλευση εθελοντών και είχε σύμμαχο τον λαμπρό κυριακάτικο ήλιο πάνω από το Πεντελικό βουνό.

Οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ και στήριξαν άλλη μία φορά την προσπάθεια για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, που υλοποιείται από κοινού με τους Δήμους μέλη του, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελοντές του ΣΠΑΠ.

6η αναδάσωση στο Πεντελικό όροςΟ πρόεδρος του ΣΠΑΠ κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Η προσέλευση των εθελοντών για τη σημερινή δενδροφύτευση στην Πεντέλη ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.  Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Η σημερινή παρουσία των εθελοντών κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως των νεαρότερων δίνει ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του πεντελικού περιβάλλοντος.  Η σημερινή μας δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τα θέματα της προστασίας και ανάπλασης του περιβάλλοντος, καθώς και στη δημιουργία  ανεπτυγμένης περιβαλλοντικής συνείδησης. Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους όσους ήρθαν στον Άγιο Πέτρο Διονύσου σήμερα, ιδιαίτερα στα παιδιά του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής. Ελπίζω η συμμετοχή στις επόμενες δράσεις του ΣΠΑΠ να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, το Ασθενοφόρο και η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου, η Τροχαία Κηφισιάς και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης.

Τη δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα και με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης.

«Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στην αναδάσωση της Πεντέλης έδωσαν το παρόν οι γείτονες δήμοι με τους εθελοντές πολίτες τους, με στοίχημα ότι βρισκόμαστε εδώ μέχρι να πρασινίσει η Πεντέλη μας», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, τέως πρόεδρος του ΣΠΑΠ.

Παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, η Φωτεινή Βρύνα, γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Αθανάσιος Ρέππας, δασάρχης Πεντέλης, ο Ιωάννης Καρακώστας, διοικητής 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο Θανάσης Κρητικός, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΠΑΠ και ο Αλέκος Κόκκαλης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.

Ακόμη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου, (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Πεντέλης Λευτέρης Κοντουλάκος, Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, Διονύσου Αναστάσιος Μπάσης.

Επίσης παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαραθώνα Γιάννης Μπουσουλάς (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ) και Αδάμ Μεγαγιάννης, Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Νώντας Κατσιγιάννης και Πέτρος Κόνιαρης, Σπάτων-Αρτέμιδος Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης και Παναγιώτης Φυκίρης, Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρία Γώγου και Βασιλική Νικολαροπούλου, Πεντέλης Κώστας Καλλιανιώτης και Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης Γιάννης Ζούνης και η  τοπική σύμβουλος Πεντέλης Μιλένα Μπαχαρνίκου.

Τέλος παρόντες ήταν οι πρώην αντιδήμαρχοι Βριλησσίων Παναγιώτης Κατσούγκρης, Χαλανδρίου Σωτήρης Παρασκευόπουλος, Κώστας Ζανιδάκης και Ηλίας Ντάβαρης.

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ροδόπολης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδας (ΕΟΑΚ), ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, το 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, οι Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπροστασίας και Διάσωσης (ΕΔΔΔ) και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της αναδάσωσης: στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το αλλαντοποιείο «Παρθενών», στην Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τον Γιάννη Δημητρίου, πρόεδρο της 6ης Λαϊκής Αθηνών, τον Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας δράσεων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, καθώς και τον Φώτη Μιχελόπουλο, γενικό γραμματέα Σωματείου Λαϊκών Αγορών Α΄ Πειραιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet