Πλήθος μαθητών στην 1η Αναδάσωση για το 2018 στο Πεντελικό όρος
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος μαθητών στην 1η Αναδάσωση για το 2018 στο Πεντελικό όρος

Μια ακόμη Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, στις παρυφές του Πεντελικού στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου και η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Οι μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα από αυτή τη δράση μία βιωματική εμπειρία που τους εισάγει στην προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως να εκπαιδευτούν σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της δράσης ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, o πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, o δασάρχης Πεντέλης, Θανάσης Ρέππας, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας, Πέτρος Πουλάκης, και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που για ακόμη μία φορά έχουμε κοντά μας μαθητές από το 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου, το Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου και την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, τα οποία με χαρά καλωσορίζουμε σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, η οποία έγινε και πάλι με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή.

»Οι αναδασώσεις που κάνουμε στον ΣΠΑΠ, εκτός του ότι συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Πεντελικού περιβάλλοντος, προσπαθούμε παράλληλα να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των νέων παιδιών στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, ώστε να αναπτύξουν από πολύ νωρίς ευαισθησίες γύρω από αυτό. Οι αναδασώσεις μας, αλλά και οι μαθητικές βιωματικές δράσεις που πραγματοποιούμε έχουν σαν απώτερο στόχο να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές καλύτερο από εκείνο που παραλάβαμε.

»Ένα θερμότατο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και συνέβαλαν στην επιτυχία και αυτής της δράσης αναδάσωσης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), την 1η για το 2018.  Η επόμενη δράση Αναδάσωσης που θα πραγματοποιήσουμε θα είναι αμιγώς μαθητική και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και τον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες τις δράσεις του ΣΠΑΠ, καθώς και τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και τον ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης.

Ο ΣΠΑΠ ευχαριστεί, επίσης, ιδιαίτερα τους χορηγούς της αναδάσωσης: την Εταιρεία Βίκος, τη ΔΕΠΑ, τα σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και ΑΒ, τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τις εφημερίδες ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, ΧΤΥΠΟΣ, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΘΕΣΗ και VrilissiaNews.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet