“Πληθωρική” παρουσία ΣΠΑΠ στον καθαρισμό του Θεάτρου Ρεματιάς
Αυτοδιοίκηση

“Πληθωρική” παρουσία ΣΠΑΠ στον καθαρισμό του Θεάτρου Ρεματιάς

Πλήθος κόσμου, εθελοντών, συλλόγων και εκλεγμένων από όλους τους Δήμους της περιοχής συμμετείχαν στην αποκατάσταση του Θεάτρου Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Καθάρισαν και πέταξαν, κλαδιά και σκουπίδια, φύτεψαν νέα δενδρύλλια και τα πότισαν.

Στη δράση αυτή του Δήμου Χαλανδρίου συμμετείχε 29μελής Ομάδα εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, με επικεφαλής τον πρόεδρο και γενικόγΓραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο. Η ομάδα του ΣΠΑΠ ήταν η πολυπληθέστερη και η πιο μηχανολογικά εξοπλισμένη (9 χορτοκοπτικά με αντίστοιχους χορτοκόπτες, φορτηγό με εργάτες για φόρτωμα κλαδιών και σκουπιδιών Πυροσβεστικό Όχημα για παν ενδεχόμενο και τέλος βυτιοφόρο για πότισμα των φυτευθέντων δέντρων και φυτών). Συνέβαλαν σημαντικά στην κοπή καμένων δένδρων, την απομάκρυνση κορμών και κλαδιών που συγκεντρώθηκαν, καθώς και στη φύτευση νέων δένδρων και στο πότισμα αυτών, συμμετέχοντας ουσιαστικά στην προσπάθεια αποκατάστασης του χώρου.

Η ομάδα εθελοντών του ΣΠΑΠ.
Η ομάδα εθελοντών του ΣΠΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής οργανώθηκαν και παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαία το εργαστήρι ζωγραφικής μικρών παιδιών που ζωγράφισαν το ιδανικό για αυτά Θέατρο, ανακαινισμένο και πάλι ζωντανό μετά την αποκατάσταση.

Παρόντες στη δράση ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, καθώς και 3 πρώην δήμαρχοι Χαλανδρίου οι Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Παττακός και Γιώργος Κουράσης.  Εκεί ήταν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λογοθέτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης και Πέτρος Κούκουζας και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Νίκος Ανανιάδης.

Στον καθαρισμό και τη δενδροφύτευση συνέβαλαν επίσης το Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, το εθελοντικό σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis, μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, καθώς και πρόσκοποι.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ με το αλυσοπρίονο στο χέρι.
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ με το αλυσοπρίονο στο χέρι.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε σχετικά με τη δράση:

«Σήμερα πραγματικά μπορώ να εκφράσω τη χαρά μου που σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε ένα παραδοσιακό χώρο πολιτισμού που πριν λίγες ημέρες έπεσε θύμα ανεγκέφαλων εμπρηστών. Θέλω να εξάρω την πραγματικά πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που, με ευαισθησία για το περιβάλλον και για τον χώρο αυτό, ήρθε σήμερα εδώ για να συμμετάσχει στη δράση αυτή.

»Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο και τους αιρετούς του Δήμου Χαλανδρίου για την άμεση απάντηση που, με το κάλεσμά τους, έδωσαν σε αυτούς τους ανεγκέφαλους που επιχείρησαν να καταστρέψουντο ιστορικό Θέταρο Ρεματιάς.

»Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του ΣΠΑΠ για την πολυπληθέστατη, άμεση και δυναμική παρουσία τους. Ο ΣΠΑΠ, όπως σε κάθε περίπτωση που καλείται να βοηθήσει στις δράσεις που οργανώνουν οι Δήμοι Μέλη του, ήταν και σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ για να συνδράμει σε σημαντικό βαθμό και σε αυτήν την προσπάθεια. Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε εθελοντή που διαθέτουμε για την επαναφορά του θεάτρου σε πλήρη λειτουργία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet