«Ποδαρικό» για το 2020 στις αναδασώσεις στο Πεντελικό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

«Ποδαρικό» για το 2020 στις αναδασώσεις στο Πεντελικό

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το 2020 συνεχίζει δυναμικά και δραστικά να προστατεύει καθώς και να βοηθάει στην ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος. Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο ΣΠΑΠ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», διοργανώνει την 1η δράση Αναδάσωσης (μαθητική) για το 2020, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 10:00 π.μ. στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Στη δράση αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από Δήμους – μέλη του Συνδέσμου και όμορους Δήμους, δασοπρόσκοποι, εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, σύλλογοι και φίλοι του Πεντελικού.

Οι μαθητές των σχολείων και όλοι όσοι παρευρεθούν στη δράση αναδάσωσης θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλια, τα οποία αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν.

Καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη δράση οι διοργανωτές σημειώνουν:

Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας, δασοπροστασίας, καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι μαζί δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την αναδάσωση ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου: 210 8033622 και 210 6131461.

1η Αναδάσωση (Μαθητική) στο Πεντελικό / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet