Προπηλακισμοί και απειλές κατά στελεχών του ΠΕΣΥΔΑΠ και της Πυροσβεστικής στο όρος Αιγάλεω
Αυτοδιοίκηση

Προπηλακισμοί και απειλές κατά στελεχών του ΠΕΣΥΔΑΠ και της Πυροσβεστικής στο όρος Αιγάλεω

Πυροφύλακες της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και πυροσβέστες της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά δέχτηκαν από αγνώστους προπηλακισμούς και απειλές, ακόμα και για χρήση όπλων, στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αποκλεισμό της πρόσβασης στο όρος Αιγάλεω λόγω υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς.

Αυτό καταγγέλλει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, λέγοντας ότι τα γεγονότα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου 10 και το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου στη θέση «Πυροβολεία Κορυδαλλού», όταν αποκλείστηκε η είσοδος προς το βουνό, εξαιτίας της κατάστασης συναγερμού. Τα επεισόδια έληξαν με την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αμέσως μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τόνισε:

«Οι πυροφύλακές μας συχνά υφίστανται λεκτική και ψυχολογική βία, καθώς και ανοιχτές απειλές χρήσης βίας, από διάφορους. Ανησυχούμε, εκτός των άλλων, για την ασφάλειά τους. Είναι γνωστή η κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή λόγω της κρατικής ανοχής στην παραβατικότητα.

»Χωρίς τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ. είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στο καθήκον μας, ιδιαίτερα όταν κηρύσσεται κατάσταση συναγερμού από τη ΓΓΠΠ. Για τον λόγο αυτόν απευθύνουμε έκκληση στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο να παρέμβουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet