Προσυνεδριακή συνάντηση εργασίας του ΕΔΔΥΠΠΥ
Αυτοδιοίκηση

Προσυνεδριακή συνάντηση εργασίας του ΕΔΔΥΠΠΥ

Στο δημαρχείο Αμαρουσίου διεξήχθη την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου προσυνεδριακή συνάντηση εργασίας των Δήμων-μελών του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με την ευρεία συμμετοχή δημάρχων ή εκπροσώπων τους από 41 δήμους.

Η προσυνεδριακή συνάντηση αφορούσε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μίλησε για την πολιτική σημασία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων κατά το οποίο θα υπογραφεί η Διακήρυξη των Αθηνών που θα είναι για τα επόμενα 5 χρόνια ο οδηγός πολιτικών του ΠΟΥ, αναφερόμενος στα μεγάλα ζητήματα που θα αναδειχθούν, της προαγωγής υγείας στην κοινότητα, τα ολοκληρωμένα τοπικά προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, το υγιές αστικό και φυσικό περιβάλλον, την υγιή Τρίτη ηλικία και τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της Υγείας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και τα επιμέρους θέματα που χρειάζεται να προωθηθούν για την παρουσία του Δικτύου στο Συνέδριο. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την πολιτική και λειτουργία των Υγιών Πόλεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αναφορά έγινε και στην πολιτική που θα ακολουθηθεί στο πλαίσιο των Υγιών Πόλεων στη διάρκεια της 6ης Φάσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του ΠΟΥ, 2014-2019, στην Ατζέντα του ΠΟΥ «ΥΓΕΙΑ 2020» και στον ρόλο των πόλεων στην υλοποίησή της.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη που αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης καθώς και την ανάγκη στελέχωσης ιατρών στους δήμους. Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος μίλησε για τα προγράμματα πρόληψης που αφορούν σε ομάδες γυναικών «υψηλού κινδύνου». Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας αναφέρθηκε στη διασύνδεση του Δικτύου με την κεντρική εξουσία και, τέλος, ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος μίλησε για το θέμα των μεταναστών και την έλλειψη αγροτικών ιατρών.

Τέλος, έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο και αυτών που προγραμματίζονται και ενημερώθηκαν οι νέες δημοτικές αρχές για τον τρόπο που μπορούν να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν αυτά τα προγράμματα.

Ομιλητές ήταν: ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο διευθυντής Τομέα Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία ΠΟΥ-Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης Άγις Τσουρός, ο διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ιατρός Υγιεινολόγος-Ψυχίατρος Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, η συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του ΠΟΥ στο ΕΔΔΥΠΠΥ, πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ για τα Εθνικά Δίκτυα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, η υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων ΕΔΔΥΠΠΥ Σέβη Μαμούρη, ο υπεύθυνος IT ΕΔΔΥΠΠΥ Μιχάλης Αναστασίου, ο συντονιστής της Ηλεκτρονικής Πύλης του ΕΔΔΥΠΠΥ Νίκος Λυκούδης και η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρία Αϊδίνη.

Παρόντες στη Συνάντηση ήταν: ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκης και ο δημοτικός σύμβουλος και αν. γεν. γραμματέας Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ Π. Ζητάκης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηλιούπολης Χ. Γιαννάκης και η νοσηλεύτρια της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηλιούπολης Ζ. Μεσσήνη, ο αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Ν. Παντελιάς και η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Αγγ. Οικονομοπούλου, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γ. Μακρυνός, ο δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης, ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Γ. Δρίκος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μ. Καρπέτας, ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης, ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Π. Ξυριδάκης και η εντεταλμένη σύμβουλος Ν. Λάβδα, ο δήμαρχος Φλώρινας Ι. Βοσκόπουλος, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης και ο αντιδήμαρχος Ηρ. Τιτόπουλος, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικός, η δημοτική σύμβουλος Μονεμβασιάς και εκπρόσωπος ΕΔΔΥΠΠΥ Ζ. Νερατζουλάκη-Ρεπαπίνου, ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Πετρόπουλος, ο δήμαρχος Δωρίδος Γ. Καπεντζώνης, ο δήμαρχος Ορεστιάδος Β. Μαυρίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ι. Σταθόπουλος, ο πολιτικός υπεύθυνος του Δήμου Αιγάλεω και συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Κ. Σαμαρά, η δημοτική σύμβουλος Αλίμου Π. Προυντζοπούλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ Αθ. Μπούρας, η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμου Διονύσου Σ. Ιωσιφίδου, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μ. Στρατηγάκη και η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Ευ. Τσαπατσάρη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου Αττικής Γ. Οικονομίδης, η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Μ. Καραμπέτσου και η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Κ. Πλεξίδα, η αντιδήμαρχος Καλλιθέας Α. Πάσχου, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και εκπρόσωπος ΕΔΔΥΠΠΥ Απ. Κασιούρας, ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Ι. Αδάμης και η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Κ. Ξέστερνου, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τ. Μαυρίδης, ο δήμαρχος Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Α. Κορδίστας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Εμμ. Γκάσης, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολλογγίου Ν. Καραπάνος, ο πρόεδρος ΔΗΚΕΞΕ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Αν. Γκιόλης, ο δήμαρχος Ασπρόπυργου Ν. Μελετίου, η αντιδήμαρχος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Μ. Κιμπιζή και ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Κ. Πανταζής, η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμου Μοσχάτου Δ. Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Π. Λάμπρου και η διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας Μ. Λεοντάρη, ο αν. δήμαρχος Φυλής Γ. Αντωνόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ι. Μαυροϊδάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ Ι. Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Νισύρου Χ. Κορωναίος, το αν. μέλος Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ Ευ. Αμανατίδου, ο δήμαρχος Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού και έφορος των ιατρείων Παπάγου-Χολαργού Λ. Σουράνη, ο δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet