Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών από τον ΠΕΣΥΔΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που εφαρμόζει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης των Δήμων – μελών του, να αποκτήσουν γνώσεις και εξοικείωση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 ήταν σειρά της περιβαλλοντικής ομάδας του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά, υπό τη συνοδεία εκπαιδευτικών, να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υποψήφιο διδάκτορα Δημήτρη Μπανούση και ειδικό σύμβουλο του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, για περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Η εισήγηση εστίασε σε δύο ενότητες: (α) στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και (β) στην ανάγκη αποκατάστασης των ΧΑΔΑ μέσα από την περιπτωσιολογική εξέταση του ΧΑΔΑ Σχιστού. Η θεματολογία κέντρισε πραγματικά το ενδιαφέρον των μαθητών και σε συνδυασμό με τη συνολική επίσκεψη και ξενάγησή τους στους χώρους του ΠΕΣΥΔΑΠ, τους έδωσε τροφή για σκέψη, ώστε να υποστηρίξουν τις εργασίες τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet