Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δεν θα πάψουμε να είμαστε δίπλα στον ευπαθή πληθυσμό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δεν θα πάψουμε να είμαστε δίπλα στον ευπαθή πληθυσμό

Το «πράσινο φως» προκειμένου να συνεχιστεί και για την τρέχουσα χρονική περίοδο 2019 -2020 το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών έδωσε, στην τελευταία συνεδρίασή του, την Τετάρτη 10 Απριλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει την οργανωτική και χορηγική υποστήριξη της ΚΕΔΕ και υλοποιείται από την Αντικαρκινική Εταιρεία για τέταρτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε γυναίκες των ακριτικών Δήμων της Ελλάδας. Από τον Φεβρουάριο του 2016, που έχει ξεκινήσει, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν μαστογραφίες σε περισσότερες από 7.000 δημότισσες που πληρούσαν τα κριτήρια. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηκαν ύποπτα ευρήματα σε ένα ποσοστό περίπου 2%.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη συνέχιση του προγράμματος, δήλωσε: «Η Αυτοδιοίκηση παραμένει δίπλα στον ευπαθή πληθυσμό με την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η πρόληψη σώσει ζωές.

]Σκοπός μας είναι να μην στερηθεί την πολύτιμη για τη σωτηρία της ζωής εξέταση της μαστογραφίας καμία γυναίκα και ειδικά εκείνες που λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης και πραγματοποίησης της εξέτασης.

»Ο έγκαιρος εντοπισμός των ύποπτων ευρημάτων συμβάλλει στην άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Ως Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε να στηρίζουμε τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, όπως και τις ευάλωτες και οικονομικά εξασθενημένες ομάδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»

Προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο της εκστρατείας της ΚΕΔΕ και της Αντικαρκινικής Εταιρείας που αφορά γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών είναι:

  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Να σημειωθεί ότι η Μονάδα βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο, 12 και 13 Απριλίου, είναι στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ αύριο Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Απριλίου θα είναι στον Δήμο Μεσσήνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet