Πρόσκληση ΚΕΔΕ σε Γ. Σταθάκη & Αλ. Χαρίτση με θέμα το ΕΣΠΑ
Αυτοδιοίκηση

Πρόσκληση ΚΕΔΕ σε Γ. Σταθάκη & Αλ. Χαρίτση με θέμα το ΕΣΠΑ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με επιστολή του απευθύνει πρόσκληση στον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να παραβρεθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα της αρμοδιότητάς σας και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τις διαδικασίες και τα προβλήματα ολοκλήρωσης – κλεισίματος των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13, καθώς και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει ακόμη:

«Η σημερινή κατάσταση της χώρας, το αυστηρό δημοσιονομικό περιβάλλον εντός του οποίου κινείται, με τα συνακόλουθα ζητήματα που το χαρακτηρίζουν, όπως η  έλλειψη ρευστότητας, οι εξαιρετικά περιορισμένοι εθνικοί πόροι κ.λπ., επιβάλλουν την άμεση και ουσιαστική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, του  μοναδικού υφιστάμενου χρηματο-οικονομικού εργαλείου.

»Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου, πέραν της ενημέρωσης των δήμων, να εξευρεθεί μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των προτεραιοτήτων και ενεργειών του κεντρικού κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ώστε να συντονίσουμε τον βηματισμό μας, μέσω της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου  να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, επ΄ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας και των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet