Πρώτοι στη «λίστα Νικολούδη» οι δήμαρχοι
Αυτοδιοίκηση

Πρώτοι στη «λίστα Νικολούδη» οι δήμαρχοι

«Πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται οι δήμαρχοι και οι γιατροί, καθώς και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της Αρχής που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη διαφθορά στην Ελλάδα του σήμερα και την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος.

Η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013, συνολικά 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», όπως πλέον ονομάζεται, πλην των παραπάνω, περιουσιακά στοιχεία έχουν αποκρύψει και μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, δημοσιογράφοι, ακόμα και διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η εν λόγω έκθεση θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις προσεχείς εβδομάδες, με τον πρόεδρο της Αρχής και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη να υπογραμμίζει τις δυσχέρειες στην άντληση πληροφοριών και στοιχείων κατά τη διάρκεια της έρευνας από τράπεζες, των οποίων οι διοικήσεις πιθανώς θα πλήττονταν από τα στοιχεία αυτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, σε σύνολο 413 υποθέσεων ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», βρέθηκαν 75 δήμαρχοι, 62 ιατροί νοσοκομείων, 48 πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, 37 μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφοι και επτά διαιτητές, των οποίων οι υποθέσεις ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet