Π. Σκουρλέτης: Τελεσίδικα αντισυνταγματική η πρακτική της Ν.Δ. στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Αυτοδιοίκηση

Π. Σκουρλέτης: Τελεσίδικα αντισυνταγματική η πρακτική της Ν.Δ. στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Η αντιμεταρρυθμιστική πολιτική λογική και πρακτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πλέον και τελεσίδικα αντισυνταγματική» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων.

«Αλλαγές που ψαλίδισαν τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων, διαστρέβλωσαν πλήρως την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου εντός των οργάνων και νόθευσαν τη λαϊκή βούληση, καθώς δεν  επέτρεψαν τη συγκρότηση των οργάνων στη βάση του αποτελέσματος των τοπικών εκλογών του 2019» όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για την πλήρη δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είχε εξαρχής και με επιμονή καταγγείλει τον «νόμο Θεοδωρικάκου», όπως και κάθε άλλο νομοθετικό πόνημα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, «που είχε ως σκοπό να ανατρέψει τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι και τις ριζοσπαστικές τομές του, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν η θέσπιση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και μια σειρά από διατάξεις με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των στοιχείων των αυτοδιοικητικών οργάνων και με απόλυτο σεβασμό στις επιλογές των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet