Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση ξεκίνησε ο ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση ξεκίνησε ο ΣΠΑΠ

Σειρά δράσεων Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Δήμων – μελών του πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με γενικό τίτλο «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια».

Στόχος των βιωματικών αυτών εργαστηρίων είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού. Με την έναρξη του εργαστηρίου γίνεται μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση με την οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τις έννοιες της μείωσης απορριμμάτων, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου και σύντομα θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία των 12 Δήμων – μελών του Συνδέσμου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης δράσης τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση, λειτούργησαν συμμετοχικά αξιοποιώντας ένα παλιό μπλουζάκι, παλιές εφημερίδες και μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό, με τα οποία και δημιούργησαν μια πάνινη τσάντα, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων και ένα πορτοφόλι.

Με αφορμή το πρόγραμμα αυτό ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα μία νέα σειρά δράσεων για παιδιά δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο ΣΠΑΠ για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Η σημερινή δράση προσπαθεί να μάθει στα παιδιά τη χρησιμότητα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, αλλά κυρίως της επαναχρησιμοποίησης υλικών που συνήθως πετάμε, ή ανακυκλώνουμε. Μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό, αλλά θα έλεγα και διασκεδαστικό εργαστήρι, τα παιδιά μετέτρεψαν τα υλικά που έφεραν από το σπίτι, σε πορτοφολάκι, τσάντα και μικρό κάδο απορριμμάτων για το γραφείο τους.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς του 18ου Δημοτικού Σχολείου και ιδιαίτερα τον διευθυντή Αθανάσιο Γρίβα για την αμέριστη βοήθεια στη διοργάνωση της σημερινής δράσης μας.

»Θα ακολουθήσει μία σειρά ίδιων δράσεων σε σχολεία των Δήμων – μελών του Συνδέσμου μας, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να ζήσουν μαζί μας την εμπειρία της μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών που όλοι έχουμε μέσα στα σπίτια μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet