“Πολιτισμός & Περιβάλλον”: Σεμινάρια από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Αυτοδιοίκηση

“Πολιτισμός & Περιβάλλον”: Σεμινάρια από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΔΗΚΕΦΙΨ) προσκαλεί στα επιμορφωτικά σεμινάρια “Πολιτισμός & Περιβάλλον, δίπολο στοιχείο ανάπτυξης”, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, από τις 11:00 έως τις 14:00, στις 2, 9, 16, 23 και 30 Μαΐου 2015, καθώς και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 (Ημέρα Περιβάλλοντος).

Οι διαλέξεις θα γίνουν στην Α΄Πλατεία Παλαιού Ψυχικού (πρ. Blue Bell), πλην εκείνης της 9ης Μαΐου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του πρώην δημαρχείου Φιλοθέης, Καλλιγά 31 & Ρενιέρη (παλαιά Αγορά) και θα συνοδευτεί από ξενάγηση στην παιδική χαρά Πικιώνη.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης είναι η κα Χριστίνα Φίλιππα, η οποία δηλώνει σχετικά με το θέμα των σεμιναρίων:

“Ο πολιτισμός είναι παιδεία και είναι λάθος να αντιμετωπίζεται ως ένας κλάδος που αφορά μόνο μία μερίδα ανθρώπων. Η περιβαλλοντική πολιτική, πάλι, δεν είναι μια θεματική πολιτική παράλληλη με τις άλλες, ως είθισται να την αντιλαμβανόμεθα, και μάλιστα διασπασμένη στα επί μέρους αντικείμενα, βάσει των σχετικών οδηγιών (απορρίμματα, νερά, περιοχές νατούρα, αδειοδότηση, περιβαλλοντική ευθύνη, εξοικονόμηση ενέργειας κ.λπ.), αλλά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε όλα τα παραπάνω θεματικά πεδία, που θέτει εν ολίγοις το ζήτημα της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση και τους φυσικούς πόρους, οι οποίοι δεν είναι ανεξάντλητοι”.

Πρόσκληση & Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet