Σε Αθήνα και Λουτράκι τα δύο τελευταία προσυνέδρια της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Σε Αθήνα και Λουτράκι τα δύο τελευταία προσυνέδρια της ΚΕΔΕ

Με τις δύο εκδηλώσεις διαλόγου, στην Αθήνα και το Λουτράκι, 20 και 22 Απριλίου αντίστοιχα, ολοκληρώνονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ενόψει του τακτικού συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική από τις 7 έως τις 9 Μαΐου με θέμα «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Προσυνεδριακή εκδήλωση Αθήνας

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η προτελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμοι του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και όπου αναμένεται να συζητηθούν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για την τουριστική ανάπτυξη και τη νησιωτική πολιτική καθώς και ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου.

Θα ακολουθήσουν θεματικές συζητήσεις με εισηγητές τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Μήλου, Γεράσιμο Δαμουλάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού και δημοτικό σύμβουλο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.

Δείτε το πρόγραμμα.

Προσυνεδριακή εκδήλωση Λουτρακίου

Την Τετάρτη 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ, στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμοι της Αττικής και Πελοποννήσου.

Τα θέματα που θα τεθούν για συζήτηση αφορούν στη χωροταξία, τις υποδομές, το περιβάλλον καθώς και σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί στο Club Hotel Casino Loutraki.

Οι εργασίες  θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, του προέδρου της ΠΕΔ Αττικής και δημάρχου Ν. Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση και του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Για τα ζητήματα χωροταξίας, υποδομών και περιβάλλοντος θα παρουσιάσει εισήγηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ εισήγηση για την πολιτική προστασία θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Δείτε το πρόγραμμα.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί προσυνεδριακές εκδηλώσεις της Ένωσης σε Ηράκλειο, Ξάνθη, Γιάννενα, Βόλο και Αγρίνιο.

Τα συμπεράσματα όλων των προσυνεδριακών συζητήσεων θα αποτελέσουν τη βάση διαβούλευσης για το Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου και θα διαμορφωθεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet