Σε ημερίδα για τα 500 χρόνια ελληνικής ιστορίας στην Καμπανία η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Σε ημερίδα για τα 500 χρόνια ελληνικής ιστορίας στην Καμπανία η ΚΕΔΕ

Στη Νάπολη μεταβαίνουν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης και ο Α΄ αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες ημερίδας με θέμα «Οι Έλληνες στην Καμπανία: 500 χρόνια Ιστορίας».

Το συνέδριο πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και διοργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Νάπολης, τα Αρχεία του Κράτους στη Νάπολη και την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

«Η παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης στο συνέδριο συμβολίζει την προτεραιότητα που δίνει στη συμμετοχή του Ελληνισμού στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ευρώπης, υπογραμμίζει τη θέλησή της να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους με τους Έλληνες της διασποράς, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Παράλληλα επιβεβαιώνει την ειλικρινή φιλία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των δύο λαών, ως παράδειγμα σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται από τις λογικές της λιτότητας και του ανταγωνισμού» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θα αναφερθεί στις σχέσεις της διασποράς με την Ελλάδα και την ανάγκη για περαιτέρω μεταξύ τους συνεργασία, ενώ ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστωρος θα απευθύνει χαιρετισμό εκπροσωπώντας την περιοχή, που πριν από πέντε αιώνες 5.000 Κορωναίοι και Μεθωναίοι την εγκατέλειψαν βρίσκοντας άσυλο στην περιοχή της Νάπολης.

Δείτε το πρόγραμμα των εργασιών της ημερίδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet