“Όλοι στους δρόμους-μαζικός ξεσηκωμός”
Αυτοδιοίκηση

“Όλοι στους δρόμους-μαζικός ξεσηκωμός”

Οι Αντικαπιταλιστικές Κινήσεις Πόλεων Αττικής προέβησαν σε ανακοίνωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις της Κυριακής 31 Μαρτίου 2014 και της Τρίτης 1 Απριλίου 2014 που διοργανώνονται για τη σύνοδο ECOFIN που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Απριλίου, όπως αναφέρει το κείμενο:

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 1η ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ECOFIN, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η συμφωνία της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με την τρόικα δεν εξέπληξε κανέναν. Το θέατρο της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης που παιζόταν για μέρες έλαβε τέλος και οι ηθοποιοί βγήκαν όλοι στη σκηνή για να εισπράξουν το χειροκρότημα. Η νέα σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων (τριετίες, ωριμάνσεις κ.λπ.), απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ασφυκτικός περιορισμός ουσιαστικά κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Παράλληλα υιοθετείται πλήρως η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που καταργεί όποιον περιορισμό ισχύει ακόμα σε μια σειρά από χώρους (γάλα, φάρμακα κ.λπ.) που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και θα οδηγήσει στην ουσιαστική μονοπώληση ολόκληρων κλάδων από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Ταυτόχρονα, το αιματοβαμμένο πρωτογενές πλεόνασμα που στηρίχθηκε στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και στη στάση πληρωμών του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και τους προμηθευτές του, μοιράζεται τελικά κατά τα τέσσερα πέμπτα στους τόκους και τα χρεωλύσια των δανειστών απατεώνων, ενώ τα ψίχουλα που απομένουν πάνε κατά βάση στα στηρίγματα του καθεστώτος, τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία.

Τα μέτρα αυτά που αλυσσοδένουν τον λαό μας και τον καθιστούν σύγχρονο σκλάβο για τις επόμενες δεκαετίες κατατίθενται άμεσα στη βουλή ώστε να ψηφιστούν και να επικυρωθούν οριστικά από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 1-2 Απρίλη.

Μόνο ο άμεσος μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Τώρα και όχι αργότερα! Χωρίς εκλογικές αναμονές και αυταπάτες. Με απεργιακούς αγώνες διαρκείας στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων χωρίς καμιά επίσης αυταπάτη για τον ρόλο της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής και σε οργάνωση άμεσων πραγματικών αγώνων για την ανατροπή αυτών των σχεδιασμών.

Δεν περιμένουμε καμιά σωτηρία του λαού από το ντόπιο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Κάτω η κυβέρνηση – Έξω η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Αντίσταση-Ανατροπή στην πόλη της Χωματερής-Μαχόμενη Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στη Φυλή
Ανταρσία στο λιμάνι-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά
Αντικαπιταλιστική Κίνηση Χαϊδαρίου
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Ανυπόταχτη Καισαριανή
Ανυπόταχτη Πετρούπολη
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Εκτός των Τειχών – Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης Υμηττού
Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια
Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet