Σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαλανδρίου μετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαλανδρίου μετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου και προγραμματισμός για τη χειμερινή περίοδο και τους τρόπους αντιμετώπισης των χειμερινών καιρικών φαινομένων, καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος, από τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, και από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ Δημήτρη Χριστουλάκη. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου, Κώστας Γερολυμάτος, η δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Μαρία Λοτσάρη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, στην παρέμβασή του, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Με τον Δήμο Χαλανδρίου έχουμε πολύ καλή συνεργασία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Εμείς στον ΣΠΑΠ είμαστε ήδη προετοιμασμένοι και πιστεύω ότι η καλή αυτή συνεργασία με τον Δήμο θα συνεχισθεί και τον χειμώνα που μας έρχεται.

»Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τον Δήμο Χαλανδρίου με χορτοκόπτες που βοήθησαν στην αποψίλωση και τον καθαρισμό οικοπέδων και άλλων σημείων που υποδείχθηκαν από τον Δήμο, ενώ παράλληλα παραχωρήθηκε από τον ΣΠΑΠ και ένας οδηγός για την προστασία, κυρίως της πανέμορφης ρεματιάς του Χαλανδρίου και άλλων περιοχών. Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία σε κάποιες λίγες περιπτώσεις μικροεστιών πυρκαγιάς σβήστηκαν πολύ γρήγορα, καθώς και στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν το καλοκαίρι.

»Όσον αφορά στη χειμερινή περίοδο ο Σύνδεσμός μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, έχουμε ανοικτή σύμβαση προμήθειας αλατιού σε σακούλες για την περίπτωση που χρειαστεί να μοιράσουμε όπως κάθε χρόνο στους Δήμους – μέλη μας, με παράδοση 5ώρου, αλλά θα υπάρξει και ποσότητα χύμα αλατιού εάν απαιτηθεί σε κεντρικά σημεία για διευκόλυνση των Δήμων – μελών μας.

»Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του ΣΠΑΠ είναι καλοσυντηρημένα και βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και ήδη έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις για την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού με σύμβαση για αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

»Νομίζω ότι όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή και επιτυχημένη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet