ΣΠΑΠ και ΣΠΑΥ ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον Υμηττό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΣΠΑΠ και ΣΠΑΥ ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον Υμηττό

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ και γενικό γραμματέα της Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, και με τη συμμετοχή εθελοντών, εργαζομένων και οχημάτων ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), συμμετείχε σε εθελοντικό πότισμα στον Υμηττό στην περιοχή της Αιξωνής, εγκαινιάζοντας έτσι μία ακόμη μορφή περιβαλλοντικής συνεργασίας με άλλους Συνδέσμους της Αττικής.

Το εθελοντικό πότισμα διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και τον Δήμο Γλυφάδας με τη στήριξη του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Με τη σημαντική παρουσία και βοήθεια εθελοντών του ΣΠΑΠ, ποτίστηκαν τα μικρά δένδρα, τα οποία είχαν φυτευθεί σε ανάλογη δράση τον περασμένο χειμώνα. Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν κάλεσαν τους πολίτες την προσεχή περίοδο, ειδικά μετά τη φωτιά στον Υμηττό, να τα βοηθήσουν να μεγαλώσουν και να τα προστατεύσουν.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε ότι «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, εγκαινιάζοντας μία ακόμη μορφή συνεργασίας με τους υπόλοιπους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής.  Η διαφύλαξη και η αναζωογόνηση του δασικού και περιαστικού πρασίνου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Σύνδεσμό μας και ξεπερνά τα όρια του Πεντελικού και επεκτείνεται σε ολόκληρη την Αττική. Για τον λόγο αυτό σήμερα ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τον ΣΠΑΥ και τον Δήμο Γλυφάδας και να φροντίσουμε από κοινού τα μικρά δεντράκια που με επιτυχία φυτεύθηκαν το χειμώνα από τους συναδέλφους. Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να πρασινίσει η Αττική στηρίζοντας έμπρακτα τέτοιες ανάλογες δράσεις και στο μέλλον».

Στη δράση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Γλυφάδας Ορέστης Τσάγκλας και ο τοπικός σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο ΣΠΑΠ με ανακοίνωσή του απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΪ Γιάννη Σπανολιό και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις περιβαλλοντικές δράσεις στην Αττική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet