Στήριξη στον ίδιο και τον Δ. Στεργίου-Καψάλη ζήτησε ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στήριξη στον ίδιο και τον Δ. Στεργίου-Καψάλη ζήτησε ο Γ. Πατούλης

Σε συνάντηση δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών από όλο τον Νομό Αττικής, η οποία διοργανώθηκε από τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» Γιώργος Πατούλης.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση των στελεχών που στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και η περαιτέρω προώθηση των πολιτικών στόχων που έχουν τεθεί, ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή νέων προεδρείων και Δ.Σ. στην ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ευρύτατη στήριξη που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση από δεκάδες δημάρχους και στελέχη του θεσμού σε όλη την Ελλάδα, στήριξη που οφείλεται στο γεγονός ότι το Κίνημα αυτό είναι πραγματικά ανεξάρτητο από κόμματα και υποστηρίζεται από ανθρώπους που πιστεύουν σε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Συμμετέχουμε σε μία πρωτοβουλία που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και το κυριότερο, είμαστε μία νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση που έχει ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας, κι όχι μία κίνηση με σημαία ευκαιρίας.

»Η επόμενη περίοδος προσφέρεται για δημιουργική ανασυγκρότηση, κινητοποίηση και ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών. Αξιοποιώντας την εμπειρία των παλαιότερων και εκμεταλλευόμενοι την όρεξη και την ορμή των νεοεκλεγέντων στελεχών, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη, καταρχάς αναβαθμίζοντας τον ρόλο και τη δυναμική των θεσμικών μας οργάνων».

Επανέλαβε ότι το Κίνημα Ανατροπής θέτει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την εκλογή των νέων μελών των Δ.Σ. τους, θέτοντας ως προτεραιότητες:

  1. Τη διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των ΟΤΑ.
  2. Τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους ΟΤΑ, με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και στους πόρους του Πράσινου Ταμείου.
  3. Την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.
  4. Την κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Τέλος, ζήτησε τη στήριξη όλων των παρευρισκομένων στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση και στην υποψηφιότητα τόσο του Δ. Στεργίου – Καψάλη όσον αφορά στην ΠΕΔΑ, όσο και ως προς το πρόσωπό του όσον αφορά στην ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet