Στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στην Ινδία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στην Ινδία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στην Ινδία μετέβη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Αυτοδιοίκηση στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού «Outbound Travel Mart» που πραγματοποιείται στη Βομβάη, στην οποία συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείου Τουρισμού.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο δήμαρχος Μήλου και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, Γ. Δαμουλάκης, και η διευθύντρια Διαφήμισης και Μάρκετινγκ  του ΕΟΤ, Κ. Μεϊμάρογλου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης ο κ. Πατούλης είχε σειρά επαφών με επιφανείς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Ινδίας.

Ειδικότερα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Τουρισμού της Μαχαράστρα, της μεγαλύτερης ομόσπονδης πολιτείας της Ινδίας η οποία αριθμεί 95 εκατ. κατοίκους, Jaykumar Rawal, καθώς και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού οργανισμού τουρισμού της Μαχαράστρα, V. Waghmare.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας με τη χώρα μας, με όχημα την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή των ελληνικών τουριστικών προϊόντων, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας, έναν τομέα, στον οποίο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης με στόχο να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Ινδίας, V. Suresh, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα δρομολόγησης γόνιμων αυτοδιοικητικών συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας μας, η ελληνική Αυτοδιοίκηση δίνει δυναμικό “παρών” εδώ στη Βομβάη, σε μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις Τουρισμού στην Ασία.

»Η συμμετοχή μας σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση σηματοδοτεί τη βούληση της Αυτοδιοίκησης να συμβάλλει ενεργά, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην οικονομική και κοινωνική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και όραμα για να κερδίσουμε το στοίχημα την ανάπτυξης με μεταρρυθμίσεις που θα βασίζονται στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

»Αναγνωρίζοντας την τεράστια δύναμη που έχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και τα οφέλη από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στόχος μας είναι να προβάλλουμε τον πλούτο της χώρας μας στο εξωτερικό και να στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet