Στην παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στην παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου ο Γ. Πατούλης

Δυναμικό «παρών» έδωσε για άλλη μια χρονιά ο Ελληνισμός στην καθιερωμένη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Χιλιάδες Έλληνες παρέλασαν γεμίζοντας με Ελληνικές σημαίες τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση Εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος με αφορμή τη μεγάλη παρέλαση στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε τη συγκίνηση του επισημαίνοντας:

«Ενώσαμε τη φωνή μας και όλοι μαζί παρελάσαμε με εθνική περηφάνια από την καρδιά του ελληνισμού που χτυπάει αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη.  

»Μαζί με την Ομογένεια δημιουργούμε μια Νέα Ελλάδα. Έξω από τα σύνορα της χώρας η ελληνική καρδιά χτυπά πιο δυνατά.

»Βρισκόμαστε εδώ γιατί νιώθουμε ότι μαζί με τους ομογενείς ενώνουμε την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά το μήνυμα της 25ης Μαρτίου».

Δικαίωμα ψήφου στην ομογένεια

Ο Γ. Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στο δικαίωμα ψήφου στην ομογένεια η οποία «κρατάει ψηλά τις ελληνικές αρετές, τα ιδανικά μας και τις παραδόσεις μας»

«Οι ομογενείς μας αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πατρίδος μας. Είναι απαράδεκτο, να μην έχει ακόμα θεσπιστεί να μπορούν να ψηφίζουν. Αυτό έπρεπε να έχει ήδη γίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της εορταστικής παρέλασης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανταλλάσοντας απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα συζήτησε εκτενώς με τον γερουσιαστή Chuck Schumer, ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με Έλληνες επιχειρηματίες όπως τον Τζον Κατσιματίδη.

Μια ώρα πριν από την παρέλαση, πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο πρωινό σε ελληνικό εστιατόριο στο Μανχάταν. Παρουσία αντιπροσώπων των διοργανωτών, επισήμων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ενώ συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Την παρέλαση άνοιξε το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ενώ ακολούθησαν 100 οργανισμοί, με 45 άρματα και 11 φιλαρμονικές. Μέγας τελετάρχης ήταν ο Ελληνοαμερικανικός επιχειρηματίας, Τζορτζ Μάρκους. Πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, ενώ παρών στην παρέλαση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Δημήτριος.

Στην 5η Λεωφόρο παρέλασαν ακόμη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ, η Ομοσπονδιακή βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, ο επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτιος Φωτίου, η ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, ο πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, ο πολιτειακός βουλευτής Ανδρέας Γουνάρδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet