Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο επισημαίνε τα εξής:

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Βασικά αιτήματα των εργαζομένων, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων από ορισμένου σε αόριστου χρόνου, να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους οικογενειακούς βοηθούς, να αντικατασταθεί ο στόλος των αυτοκινήτων, καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

Οι 3.500 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχουν μια ουσιαστική κοινωνική υπηρεσία και φροντίδα σε δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωπους μας και ΑμεΑ σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε πολλές περιπτώσεις τους κρατούν στη ζωή, αφού αποτελούν τη μοναδική συντροφιά σε ανθρώπους που ζουν σε ακριτικές περιοχές και απομονωμένα χωριά.

Οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, ως αναλώσιμη αφού εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαρκώς ανανεούμενες. Αρκετοί από αυτούς εργάζονται από το 2003.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τους υπουργούς Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτση, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θ. Φωτίου, και κατέθεσαν το αίτημα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε Αορίστου χρόνου, να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους οικογενειακούς βοηθούς.

Οι τρεις υπουργοί αρνήθηκαν το αίτημα ων εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε Αορίστου. Εξέφρασαν τη… συμπάθειά τους στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκαν; για τη χρηματοδότηση του προγράμματος για όλο το 2019, ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου εντός του επόμενου χρόνου για τη στελέχωση των θέσεων του προγράμματος.

Οι εργαζόμενοι έφυγαν για μια ακόμη φορά εισπράττοντας συμπάθεια, αλλά ΟΧΙ και λύση στα αίτημά τους.

Ως Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ στηρίζουμε των αγώνα των εργαζομένων. Η αντεργατική πολιτική με τον αγώνα των εργαζομένων και τη συμπαράσταση της κοινωνίας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Γιατί το αίτημά τους για μόνιμη σταθερή εργασία είναι δίκαιο και πρέπει ΤΩΡΑ, χωρίς καμιά αναβολή, να γίνει πράξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet