Στον Βόλο το τέταρτο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στον Βόλο το τέταρτο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας και ζητήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα απασχολήσουν την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιείται στον Βόλο τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015.

Ο προσυνεδριακός διάλογος πραγματοποιείται ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Οι εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos, θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, οι πρόεδροι των ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου και Στερεάς Ελλάδας, Λουκάς Υπερήφανος, δήμαρχος Ορχομενού. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα εξής θέματα:

  • Η Αυτοδιοίκηση για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας, με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, Νικόλαο Μελετίου, δήμαρχο Ασπροπύργου.
  • Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια και Τοπική Αυτοδιοίκηση, με εισηγητή τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιώργο Πατούλη, δήμαρχο Αμαρουσίου.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ξάνθη και Γιάννενα, ενώ μετά τον Βόλο, ακολουθούν εκδηλώσεις στον Πειραιά, στις 27 Μαρτίου, για τους δήμους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο Αγρίνιο, στις 3 Απριλίου, για τους δήμους Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και στο Λουτράκι, στις 22 Απριλίου για τους δήμους Αττικής και Πελοποννήσου.

Τα συμπεράσματα όλων των προσυνεδριακών συζητήσεων θα αποτελέσουν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, τη βάση διαβούλευσης για το Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου και θα διαμορφωθεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε το πρόγραμμα της προσυνεδριακής εκδήλωσης στον Βόλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet