Στον εορτασμό των Προστάτιδων της πολύτεκνης οικογένειας ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στον εορτασμό των Προστάτιδων της πολύτεκνης οικογένειας ο Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Πολύτεκνης Οικογένειας των Αγίων Τερεντίου, Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στην Αργυρούπολη.

Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, Β. Θεοτοκάτος, η γενική γραμματέας της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, Ινές-Δήμητρα Αγγελή, ο πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών, Α. Κατωπόδης, ο πρόεδρος της Πανπειραϊκής Ένωσης Πολυτέκνων, Γ. Πάχος, η πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων, Α. Κυριαζοπούλου, και εκπρόσωποι από συλλόγους πολυτέκνων της Αττικής, μαζί με τις οικογένειες τους.

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία να τιμήσουμε τον θεσμό της οικογένειας και να αναγνωρίσουμε τον σημαντικό καθημερινό αγώνα που δίνουν οι πολύτεκνοι στη χώρα μας, προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.

»Η στάση και ο τρόπος ζωής τους αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο ειδικά για τους νέους οι οποίοι, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, διστάζουν ακόμα και να ονειρευτούν τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας.

»Η ΚΕΔΕ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών. Για την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού  αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση και η στήριξή τους, καθώς συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

»Σε μία εποχή που η υπογεννητικότητα “λυγίζει” την Ελλάδα, απαιτείται η διαμόρφωση εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού και η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την πατρίδα μας να ερημώσει. Δεν της αξίζει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet