Αυτοδιοίκηση

Στους 81 οι νεκροί στην Ανατολική Αττική – Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους

Τουλάχιστον 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό από την Πυροσβεστική οι νεκροί πλέον είναι επιβεβαιωμένα 79, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων. Στον μακρύ κατάλογο όμως, μετά τις ανακοινώσεις της εκπροσώπου της Πυροσβεστικής προστέθηκαν, άλλοι δύο άνθρωποι και έτσι πλέον οι νεκροί είναι 81.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό πως εξέπνευσε ένας 80χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου. Αργότερα, μια ηλικιωμένη εντοπίστηκε από διασώστες απανθρακωμένη μέσα στο σπίτι της στο Μάτι.

Παράλληλα, αδιευκρίνιστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων. Συγγενείς και φίλοι απευθύνουν εκκλήσεις μέσω των social media για των μέσων ενημέρωσης για τον εντοπισμό των δικών τους.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δίδυμων κοριτσιών που εθεάθησαν από τον πατέρα τους σε τηλεοπτικά πλάνα από επιχείρηση διάσωσης, αλλά η τύχη τους αγνοείται.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, η διαδικασία καθορισμού του ακριβούς αριθμού των αγνοούμενων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Τεράστιες είναι και οι υλικές καταστροφές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, 2.500 κατοικίες στην Ανατολική Αττική έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημιές από τη φονική πυρκαγιά.

Οι υποδομές, επίσης, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Μάτι και έχουν σοβαρές ζημιές στις άλλες περιοχές. Η ηλεκτροδότηση υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί ένα μήνα για να αποκατασταθεί πλήρως, ενώ 15 περίπου ημέρες θα χρειαστεί η υδροδότηση.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που περιπολούν στις καμένες περιοχές προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων που έκαναν πλιάτσικο σε σπίτια του Νέου Βουτζά.

Το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018 η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι διαγράφει τις οφειλές των πληγέντων από τις πυρκαγιές ενώ για παλαιότερες οφειλές, θα υπάρξουν «πολύ γενναίες ρυθμίσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, όσοι πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν χρήματα για τους πυρόπληκτους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς επιτήδειοι έχουν ανοίξει ψεύτικους λογαριασμούς.

Όσοι ενδιαφέρονται να ψάξουν για τους δικούς τους ανθρώπους, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική ή με το ΕΚΑΒ, που έχουν τις τελικές λίστες με τους τραυματισμένους που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. Οι λίστες αναφέρουν πού νοσηλεύεται κάθε τραυματίας, ενώ η επιλογή του νοσοκομείου που νοσηλεύονται γίνεται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις των αγνοουμένων γίνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 199 της Πυροσβεστικής.

9 άνθρωποι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Βαρύς είναι ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Τη στιγμή που εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί εξαιτίας των φόβων που εκφράζονται για τους αγνοούμενους, εννέα άνθρωποι νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Ένας 80χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσειο κατέληξε το πρωί της Τετάρτης.

Τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής που δέχονται τραυματίες από την πυρκαγιά είναι ο «Ευαγγελισμός» το «Σισμανόγλειο», το ΚΑΤ το Αττικόν, καθώς και το Παίδων «Αγία Σοφία» για τα παιδιατρικά περιστατικά. Τραυματίες μεταφέρθηκαν ακόμα και σε Θριάσιο και Γεννηματάς.

Πλέον νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 70 ενήλικες, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι και σε πολύ σοβαρή. Στη συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για ασθενείς με εγκαύματα. Ανάμεσά τους 5 αλλοδαποί – 2 Αλβανοί, 1 Βούλγαρος, 1 Ιρλανδή η οποία ζήτησε να διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ένας Βρετανός.

Άλλα 23 παιδιά είχαν διακομιστεί στο Παίδων με ελαφριά εγκαύματα ή/και με αναπνευστικά προβλήματα. Αργά χθες το απόγευμα τα 12 παιδιά πήραν εξιτήριο, ενώ την πύλη της εξόδου του νοσοκομείου αναμένεται να περάσουν σήμερα και τα υπόλοιπα 11 παιδιά.

Το ΕΚΑΒ ανέλαβε μεγάλο φορτίο των διακομιδών – σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Κέντρου κ. Μιλτιάδη Μυλωνά τα οχήματα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματά του πραγματοποίησαν τουλάχιστον 80 διακομιδές από τις πληγείσες περιοχές προς τα νοσοκομεία ετοιμότητας.

Επίσης, το μεσημέρι της Τρίτης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει κλιμάκια με κινητές μονάδες, στελεχωμένα με επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας Υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων, κ.ά.) και ζητά στήριξη από εθελοντές όλων των ειδικοτήτων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet