Συλλήψεις παράνομων νοσοκόμων σε νοσοκομείο στα Βόρεια Προάστια
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συλλήψεις παράνομων νοσοκόμων σε νοσοκομείο στα Βόρεια Προάστια

Στοχευμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2015 σε Γενικό Νοσοκομείο των Βορείων Προαστίων, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε ελέγχους στο ανωτέρω Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι επτά αλλοδαπές γυναίκες (τρεις υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας, μία Αλβανίας και μία Ρουμανίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον, μία από τις ανωτέρω δεν διέθετε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

«Η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ασφαλιστικές εισφορές».

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet