Συλλήψεις παράνομων νοσοκόμων σε νοσοκομείο στα Βόρεια Προάστια
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συλλήψεις παράνομων νοσοκόμων σε νοσοκομείο στα Βόρεια Προάστια

Στοχευμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουνίου 2015 σε Νοσοκομείο των Βορείων Προαστίων, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έλεγχο σε Νοσοκομείο των Βορείων Προαστίων, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαπές γυναίκες (υπήκοοι Γεωργίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον, μία από τις ανωτέρω, κατά τη διάρκεια του ελέγχου επέδειξε καταφανώς πλαστή άδεια παραμονής.

«Η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές».

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet