Συμβολή Γ. Θεοδωρακόπουλου για τις αδειοδοτήσεις αθλητικών χώρων
Αυτοδιοίκηση

Συμβολή Γ. Θεοδωρακόπουλου για τις αδειοδοτήσεις αθλητικών χώρων

Έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015 παρατείνεται η προθεσμία που είχε δοθεί στους δήμους της χώρας για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμοδίων υπουργών.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ανέφερε ότι οι πιέσεις της είχαν αποτέλεσμα και παράλληλα επεσήμανε τη συμβολή της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης, όπως μας ενημερώνει το ακόλουθο δελτίο Τύπου.

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος εκ μέρους της ΚΕΔΕ: Ανάσα για τους δήμους και τον Αθλητισμό η παράταση για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ανάσα όχι μόνο για τους περισσότερους δήμους της χώρας, αλλά και για τον αθλητισμό αποτελεί η πεντάμηνη παράταση για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που δόθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν τέσσερις υπουργοί. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι πιέσεις της είχαν αποτέλεσμα και η προθεσμία παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, διάστημα μέσα στο οποίο οι δήμοι οφείλουν να ρυθμίσουν όλες τις εκκρεμότητες.

Ειδική αναφορά κάνει η ΚΕΔΕ στη συμβολή της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι πιέσεις της ΚΕΔΕ για παράταση στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν αποτέλεσμα κι έτσι οι νέες δημοτικές αρχές έχουν ένα περιθώριο πέντε μηνών να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Το σημαντικό είναι ότι εκατοντάδες αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν κανονικά με την έναρξη όλων των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και ο Αθλητισμού, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα που ορίζεται από τον νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Η προηγούμενη παράταση ήταν μόλις δύο μηνών και έληξε στις 31 Αυγούστου 2014, παραμονή ανάληψης των καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές.

Το θέμα είχε απασχολήσει έντονα τους τελευταίους μήνες τη διοίκηση της ΚΕΔΕ και στην πρόσφατη συνεδρίαση έγινε εκ νέου συζήτηση μετά την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Στη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι εκατοντάδες αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονταν στον «αέρα» κυρίως με ευθύνη των κατασκευαστών, δηλαδή της ΓΓΑ.

Πέρα όμως από το αίτημα για παράταση τονίστηκαν και οι υποχρεώσεις των δήμων για ρύθμιση των εκκρεμοτήτων».

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2010, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει τώρα να τρέξουν για να μην βρεθούν τον Φεβρουάριο μπροστά σε μεγαλύτερα προβλήματα. «Όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να δίδονται συνεχώς παρατάσεις. Βεβαίως προηγήθηκαν οι εκλογές με αλλαγές δημάρχων σε 213 δήμους και ήταν δύσκολο να γίνει κάτι το τελευταίο διάστημα».

Και κατέληξε:

«Πρέπει να σημειωθεί ότι αν δεν δινόταν η παράταση εκατοντάδες στάδια και γυμναστήρια θα έμεναν κλειστά με συνέπεια την ακύρωση των αγώνων στα περισσότερα αθλήματα…». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet