Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

Η διατήρηση της εποικοδομητικής συνεργασίας και η δρομολόγηση περαιτέρω κοινών δράσεων, με αναπτυξιακό πρόσημο με όχημα την Ελληνογερμανική Συνέλευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση», υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της γερμανικής κυβέρνησης, Νόμπερτ Μπάρτλε.

Στη συνάντηση μετείχαν ο βουλευτής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου βουλευτής των Πρασίνων, Μάρκους Τρέσελ, και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Καφαντάρης

Ο κ. Μπάρτλε συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. «Προσδοκώ σε μία γόνιμη συνεργασία σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη, η απασχόληση, ο πολιτισμός» επισήμανε και αναφέρθηκε στην 9η ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Γερμανία και στην οποία θα αποφασιστεί ο τόπος διεξαγωγής του 10ου συνεδρίου. Όπως επισήμανε, θα ήταν εξαιρετική επιλογή η Αθήνα και προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την ΚΕΔΕ τα τελευταία χρόνια για την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και επισήμανε ότι και από τη νέα του θέση θα συμβάλλει για να γίνει μία δημιουργική επανεκκίνηση στις σχέσεις των δύο χωρών. Παράλληλα, αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα της Αττικής με προτεραιότητα τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και την ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας στο λεκανοπέδιο, τόνισε ότι βούληση της νέας αρχής είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, με στόχο την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι θα δοθεί έμφαση και σε κοινές συνέργειες σε τομείς όπως ο Τουρισμός Υγείας, εφαρμογές για «έξυπνες» πόλεις, το επιχειρείν, ο Πολιτισμός και η εκπαίδευση, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής.

«Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως οι διασυνοριακές συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet