Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ρ. Αντωνοπούλου για τις 32.000 θέσεις στους ΟΤΑ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ρ. Αντωνοπούλου για τις 32.000 θέσεις στους ΟΤΑ

Τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η προεργασία και να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 32.000 θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας συζήτησε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου 2015 με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Από την ΚΕΔΕ στη συνάντηση παρέστησαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρης Καφαντάρης, Γιάννης Μουράτογλου, Συμεών Δανιηλίδης και ο Δημήτρης Μπίρμπας.

Όπως δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, «η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου. Η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των 32.000 θέσεων θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ».

Στη συγκεκριμένη πρόσκληση υλοποίησης του προγράμματος δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί και αφορά στις 32.000 εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα συμπεριλαμβάνονται και ειδικές φόρμες οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις δημοτικές αρχές. Οι φόρμες θα περιγράφουν το αντικείμενο απασχόλησης των ωφελούμενων καθώς και το παραγόμενο έργο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της, έχει προτείνει σε επόμενο κύκλο προσλήψεων να επανεξεταστούν και τα κριτήρια επιλογής των ανέργων, πρόταση που σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αντιμετωπίζεται θετικά από το υπουργείο, ενώ ο προσδιορισμός των νέων κριτηρίων θα αποτελέσει αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί και απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου και της ΚΕΔΕ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet