Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με την ΠΟΠ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με την ΠΟΠ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους

Με το προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των συμβασιούχων της καθαριότητας στους Δήμους.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μ. Δαρδαμάνης, και τα μέλη του προεδρείου εξέφρασαν στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στην οποία προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ενημέρωση από την ΚΕΔΕ, εξέθεσαν τα εξής αιτήματα:

  1. Να κατοχυρωθεί η διασφάλιση των νέων συμβάσεων των εργαζομένων, που προβλέπει ο νόμος.
  2. Να ταχθούν οι Δήμοι υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
  3. Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ.
  4. Να εξεταστεί το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργεί στη λειτουργία των υπηρεσιών στους Δήμους η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε τη βούληση της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού να στηριχθεί ο αγώνας των εργαζομένων για την κατοχύρωση και διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με στόχο, όπως ανέφερε, την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σαφής από την πρώτη στιγμή και δεν αλλάζει. Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους. Είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε. Υποστηρίζουμε, επίσης, το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών διοικήσεων τους να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το κεντρικό κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet