Συνέντευξη Τύπου για την 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία
Αυτοδιοίκηση

Συνέντευξη Τύπου για την 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με αφορμή την 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, ενώ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί στο Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.  Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Γαλατσίου, «με διθυραμβικά σχόλια για το Άλσος Βεϊκου Γαλατσίου ξεκίνησε η παρουσίαση της διοργάνωσης στη συνέντευξη Τύπου, καθώς αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του άλσους σε συνδυασμό με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις».

Συνολικά αθλητές από 14 χώρες και 35 φορείς θα συμμετέχουν στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, ενώ και οι τρεις μέρες είναι ανοιχτές για το κοινό, τόσο για άμεση συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες, όσο και για παρακολούθηση των δρώμενων ως θεατές.

Στόχος της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία είναι η ευρωπαϊκή θεσμική σύζευξη των πεδίων του Αθλητισμού και της Ψυχικής Υγείας, για ένα κίνημα που θα προάγει έναν δραστήριο τρόπο ζωής, τον αθλητισμό για όλους, τον αθλητισμό για την ψυχή και την έμπρακτη εφαρμογή μιας ενεργητικής στάσης ζωής που την οφείλουμε ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Χάρης Κούντουρος, άνοιξε τη συζήτηση αναφερόμενος στη βασική προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών. Ένα γεγονός που επιβεβαίωσε και η κ. Κλημεντίνη Διακομανώλη, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο που κατέχει το πρόγραμμα Erasmus+ στην υλοποίηση έργων με επιστημονική και πρακτική υπόσταση.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, Μαρία Κερασόγλου, αναφερόμενη στη γενικότερη δράση του φορέα στον τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά και στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για τη σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία, όπου η ΕΔΡΑ έχει τη συντονιστική και οργανωτική ευθύνη. Αναλυτικά στη φιλοσοφία και στους στόχους της τριήμερης διοργάνωσης αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Ανδρεόπουλος, project manager EVENTS Project, ενώ λεπτομέρειες για τη διάρθρωση του προγράμματος των αθλητικών δραστηριοτήτων δόθηκαν από την υπεύθυνη αθλητικού προγράμματος, ψυχολόγο/επιστήμων Φυσικής Αγωγής Ελεωνόρα Μάρκου.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου, δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, παρουσίασε αναλυτικά τις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεϊκου, καθώς και του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση βροχής. Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το 2016 έλαβε την 1η Διαχειριστική Μελέτη Πάρκου – Άλσους στην Ελλάδα και ότι σύμφωνα με στοιχεία της WWF είναι μέσα στα  καλύτερα πάρκα της χώρας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι από τις Πρεσβείες της Τσεχίας, Beata Lejtnarova, και της Κροατίας, Zvonimir Sviben, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τεχνικός διευθυντής, Χαράλαμπος Ζελενίτσας, διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης, Μιχαήλ Κουτσούρης, και εκπαιδευτής futsal Γεώργιος Βασσάλος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, διευθυντής, Βλαδίμηρος Πέτσας, που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους τη διοργάνωση. Επίσης, έχει χορηγηθεί η Αρωγή και Στήριξη του υπουργείου Υγείας, παράλληλα με την επιστημονική υποστήριξη της διοργάνωσης από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet