Συναντίληψη θέσεων διαπιστώθηκε στην πρώτη συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου – Γ. Πατούλη
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συναντίληψη θέσεων διαπιστώθηκε στην πρώτη συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου – Γ. Πατούλη

Την πρώτη του συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον «Κλεισθένη», με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων και των Περιφερειών, ένα ζήτημα στο οποίο διαπιστώθηκε, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, συναντίληψη από τις δύο πλευρές.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη σε εγκάρδιο κλίμα και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, που είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να συμφωνήσουν σε λύσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού είναι πρόθυμη να συμβάλλει ουσιαστικά και δημιουργικά στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις, αλλά και τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει, με στόχο να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως προχωράτε με γρήγορες κινήσεις και πιστεύουμε πως αν διατηρηθούν αυτοί οι ταχείς ρυθμοί, τότε πράγματι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη», επισήμανε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε:

«Υπάρχει συναντίληψη με την ΚΕΔΕ και νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα τη βούληση του υπουργού να προχωρήσει σε διορθώσεις στον νόμο “Κλεισθένη” για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει συναντίληψη και αυτή θα οδηγήσει στις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Προχωράμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet