Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Εργασιακός εφιάλτης» εργαζόμενης στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Εργασιακός εφιάλτης» εργαζόμενης στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού προχώρησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συμπαραστεκόμενο σε εργαζόμενη του Δήμου, η οποία, όπως τονίζει το Συνδικάτο, «βιώνει εδώ και δύο χρόνια εργασιακό εφιάλτη από τον διευθυντή της».

Η διοίκηση του Συνδικάτου καλεί τη διοίκηση του Δήμου να «σταματήσει τη στοχοποίηση της εργαζόμενης», όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τρίτη 18 του Ιούνη προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Σκοπός της παράστασης ήταν ο εργασιακός εφιάλτης που βιώνει εδώ και δύο χρόνια συνάδελφος από τη διοίκηση του Δήμου και πιο συγκεκριμένα από τον «διευθυντή της».

Συγκεκριμένα ο διορισμένος «διευθυντής» καθημερινά την φορτώνει και με νέα καθήκοντα και όταν εκείνη ζητάει μια προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για να απαντήσει, εκείνος βάζει τους δημότες να κάνουν καταγγελίες ότι δεν τους εξυπηρετεί. Της κόβει υπερωρίες, ενώ όλο το υπόλοιπο προσωπικό παίρνει, κρύβει και κλειδώνει το παρουσιολόγιο εξόδου για να μην μπορεί να αποδείξει την έξοδό της, της φέρνει την αστυνομία με το σκεπτικό ότι διασαλεύει την εργασιακή ηρεμία κ.λπ. Επίσης τιμωρεί όποιον εργαζόμενο συμπαρασταθεί στη συνάδελφο. Τέτοιο κρούσμα υπέστη μια συνάδελφος καθαρίστρια όπου ο συγκεκριμένος διευθυντής της έκοψε το επίδομα του ανθυγιεινού γιατί δήλωσε ότι ήταν παρών σε ένα συμβάν και υπερασπίσθηκε τη συνάδελφο.

Όλα αυτά αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του Δήμου. Καταγγείλαμε την αυταρχική, απαράδεκτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου διευθυντή. Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα ο δήμαρχος που ενώ τα γνωρίζει και θα έπρεπε να έχει «μαζέψει» τον συγκεκριμένο «διευθυντή», εκείνος μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε καμιά  ενέργεια γιατί τον θεωρεί «δικό του» παιδί.

Ο γενικός γραμματέας μάς δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, η συνάδελφος έχει δίκιο, αλλά δεν είναι δική του δουλειά και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει μόνο είναι να ενημερώσει τον δήμαρχο.

Από τη μεριά μας του τονίσαμε ότι η διοίκηση του Δήμου φέρει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το οτιδήποτε συμβεί στη συνάδελφο και τον καλέσαμε άμεσα η διοίκηση να πάρει θέση.

Εντύπωση όμως προκαλεί και η διοίκηση του σωματείου όπου για όλα αυτά βέβαια είναι ενήμερο και αντί να πάρει θέση, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο συναδέλφων, μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα προκειμένου να μην κακοκαρδίσει τον δήμαρχο και τον συγκεκριμένο διευθυντή. Να τους χαίρονται όλοι αυτοί που τους στηρίζουν.

Καλούμε τον δήμαρχο να σταματήσει τη στοχοποίηση της συναδέλφου. Του δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου όσο κι αν ενοχλούνται διοίκηση του Δήμου και διοίκηση του σωματείου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet