Συνδρομή ΣΠΑΠ σε καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνδρομή ΣΠΑΠ σε καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνέδραμε το Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης με σειρά δράσεων για καθαρισμό ξερών χόρτων, κλάδεμα δένδρων και αποκομιδή κλαριών στις εγκαταστάσεις του Συστήματος, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη φροντίδα των αστικών και περιαστικών περιοχών του Πεντελικού. Και αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε από εργαζόμενους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης που και αυτό διέθεσε εργαζομένους του.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε, σχετικά:

«Η σχέση των Δασοπροσκόπων της Πεντέλης με το Πεντελικό, αλλά και κατ΄ επέκταση με τον ΣΠΑΠ είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Η συνδρομή μας στο κλάδεμα των δένδρων, την αποκομιδή των κλαριών και των ξερών χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης, αποτελεί το ελάχιστο ευχαριστώ για αυτά τα παιδιά που είναι συνέχεια κοντά μας. Είναι προφανές ότι θα είμαστε και εμείς συνέχεια κοντά τους με τις δυνάμεις που μας επιτρέπει η οικονομική κρίση για να συνδράμουμε το έργο τους.

»Η προσπάθεια για αναζωογόνηση του Πεντελικού είναι μια προσπάθεια συνεχής. Δεν σταματά στην αναδάσωση. Δεν σταματά στο πότισμα, παρά συνεχίζεται με τη φροντίδα των μικρών δένδρων που μεγαλώνουν. Χρησιμοποιούμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις, εργαζομένους, εθελοντές, οχήματα και μηχανήματα του Συνδέσμου, προκειμένου να καταφέρουμε να κάνουμε και πάλι πράσινο το Πεντελικό, δημιουργώντας παράλληλα τις ιδανικές συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές που γειτνιάζουν με τις δασικές.

»Οι πρόσκοποι είναι σημαντικοί αρωγοί μας στην προσπάθεια αυτή, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το παράδειγμα εθελοντισμού που επιδεικνύουν στην κοινωνία και το οποίο λειτουργεί θετικά για την αφύπνιση των συμπολιτών μας σε θέματα εθελοντισμού, αλλά και ευαισθησίας για τη φυσική και δασική μας κληρονομιά.

»Τους ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή τη μαζική ανταπόκριση στις προσπάθειές μας, που στόχος μας είναι να επεκταθούν και να συνεχιστούν.

»Οφείλω, τέλος, να ευχαριστήσω το Δασαρχείο Πεντέλης και προσωπικά τον δασάρχη Θανάση Ρέππα και τους συνεργάτες του, διότι αξιοποιώντας την Κοινωφελή Εργασία και τους εργαζομένους που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, συμβάλλουν σημαντικά στις προσπάθειές μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet