Συνδρομή του ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Κρυονέρι
Αυτοδιοίκηση

Συνδρομή του ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Κρυονέρι

Άμεση και αποτελεσματική η συνδρομή του ΣΠΑΠ με εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Κρυονέρι

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετείχε, με εθελοντές και οχήματα, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 30 Ιουνίου 2017 σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δροσοπηγή Κρυονερίου.

Στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά επενέβη το Πυροσβεστικό Σώμα, με 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Έφθασαν επίσης άμεσα κλιμάκιο του ΣΠΑΠ με πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν σε επιφυλακή, τμήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Βύρωνα, οι Εθελοντικές Ομάδες του Αγίου Στεφάνου της Άνοιξης, του Κρυονερίου και των Αφιδνών και συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης.

Η ακαριαία επέμβαση από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Αυτοδιοίκηση είχε ως αποτέλεσμα πολύ γρήγορα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν πάρει απειλητικές για την περιοχή διαστάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μία φορά η Αυτοδιοίκηση ήταν άμεσα παρούσα για να συνδράμει, όπως κάνει πάντα, το Πυροσβεστικό Σώμα στο έργο του. Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε στην επιχείρηση κατάσβεσης με εθελοντές του, πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ συμμετείχαν και οχήματα με εθελοντές και εργαζομένους Δήμων μελών του Συνδέσμου μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την άμεση και αποτελεσματική προσπάθεια.

»Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση εν όψει και των υψηλών θερμοκρασιών επιπέδου καύσωνα, για τυχόν άλλα περιστατικά, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μελών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet