Συνεδρίαση ΚΕΔΕ με δημάρχους νησιών – παραμεθορίου για μεταναστευτικό
Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ με δημάρχους νησιών – παραμεθορίου για μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες από την αυξημένη εισροή προσφύγων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει καλέσει τους δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου να συμμετέχουν στη συνεδρίαση και συγκεκριμένα τους δημάρχους Λέσβου Σπύρο Γαληνό, Χίου, Εμμανουήλ Βουρνού, Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, Οινουσσών, Στέφανο Βογιατζή, Καλυμνίων, Ιωάννη Γαλούζη, Λέρου, Μιχάλη Κόλια, Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κοττορό, Κω, Γεώργιο Κυρίτση, Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, Χάλκης, Μιχάλη Πατρό, Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη.

Επισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, με επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.

Βασική θέση της ΚΕΔΕ είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ότι «μέσω της συνεργασίας του κεντρικού κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας».

Στη σχετική επιστολή επισημαίνεται ότι «η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, έχοντας δεχθεί μηνύματα αγωνίας από δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούσε το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής, σας είχε προσκαλέσει τον περασμένο Απρίλιο σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης, να μεταφέρει τις προτάσεις των Δήμων και να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ανθρωπιστικού κυρίως περιεχομένου, αλλά και συντονισμού ενεργειών μεταξύ της Διοίκησης και της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης».

Ωστόσο ο κ. Γ. Πατούλης προσθέτει ότι «από τότε μέχρι σήμερα δυστυχώς τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά και επεκταθεί, στην πολύπαθη πρωτεύουσα και στην παραμεθόριο, απ’ όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς άλλες χώρες της Ευρώπης».

“Μετά την ένταση του φαινόμενου και επειδή τα χειρότερα έρχονται”, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει καλέσει τους δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου σε κοινή συνεδρίαση την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 και ώρα 12.00, στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε για να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και για τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει, ώστε να συντονίσουμε τον βηματισμό μας στην αντιμετώπιση αυτής της εκρηκτικής κατάστασης. Πρότασή μας είναι ότι διά της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας. Η παρουσία σας λοιπόν, καθώς και εκείνη συνεργατών σας, εάν το κρίνετε σκόπιμο, είναι απολύτως απαραίτητη και γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε».

Επιστολή ΚΕΔΕ προς Τ. Χριστοδουλοπούλου

Επιστολή ΚΕΔΕ προς Θ. Δρίτσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet