Συνελήφθη καθηγητής ωδείου στη Β/Α Αττική που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες
Αυτοδιοίκηση

Συνελήφθη καθηγητής ωδείου στη Β/Α Αττική που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες

Συνελήφθη εξηντάχρονος καθηγητής μουσικής, σε ωδείο της Βορειοανατολικής Αττικής, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε μικρές μαθήτριές του.

Ο συλληφθείς, που είναι χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών, ασέλγησε, σύμφωνα με την αστυνομία, σε δύο κορίτσια, 9 και 11 ετών, ενώ διερευνάται και ανάλογο περιστατικό σε βάρος 9χρονης. Ο δράστης την ώρα που ασελγούσε στις μικρές μαθήτριές του, φωτογράφιζε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο 60χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τις αρρωστημένες πράξεις του, συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων του 9χρονου κοριτσιού, που τους αποκάλυψε το τι ακριβώς συνέβαινε όταν πήγαινε για το μάθημα μουσικής, ενώ λίγο καιρό πριν τους είχε πει ότι δεν ήθελε να ξαναπάει στο ωδείο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και δύο ψηφιακοί δίαυλοι.

Ο συλληφθείς, που κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ΄ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα (12) έτη, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα (14) έτη, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, από πρόσωπο που παρέδιδε μαθήματα σε ανήλικη, της πορνογραφίας ανηλίκων από δράστη που χρησιμοποίησε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος κατ΄ εξακολούθηση.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 60χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 31 Αυγούστου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

Δράκο Παναγιώτη του Γεωργίου, γεννηθέντα στις 26-5-1957 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 5-3-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διευκόλυνσης διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή πληροφοριών: in.gr και Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet